Wethouder sport René Peeters trapt Challenge Almere-Amsterdam af

Vanmiddag gaf de Almeerse wethouder sport René Peeters het startsein van Challenge Almere-Amsterdam 2014. Tijdens de kick-off bijeenkomst werden de nieuwste sponsoren gepresenteerd en werden Nederlandse atleten die voor het Europees Kampioenschap strijden aan de pers voorgesteld. Peeters bedankte in zijn speech de organisatie en merkte het enthousiasme op dat van de teamleden afstraalt. Hij gaf aan trots te zijn dat de Challenge Almere-Amsterdam een  internationale uitstraling aan Almere geeft, en was verrast door de tot nu toe behaalde aantallen sporters, sponsoren, en de inzet van ruim 600 vrijwilligers.

Voorzitter van Challenge Almere-Amsterdam Patrick Seinstra begon de bijeenkomst met het goede nieuws dat de triathlon dit jaar op het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport als partner kan rekenen. Het ministerie heeft de Almeerse triathlon een subsidie toegekend wegens de status van EK en het internationale karakter van de race. Daarnaast zijn ook een aantal nieuwe sponsors toegetreden tot de partners van Challenge Almere Amsterdam: lokaal hebben Toyota Zonneveld BV, Diks Autoverhuur, Profile van der Linde, De Sportartsen Groep, Triple F Security en Veel Beter Fysio sponsoring toegezegd. Andere partners die de Challenge Almere-Amsterdam ondersteunen en vandaag werden gepresenteerd aan de aanwezigen zijn Erdinger Alkoholfrei, High 5 Sports Nutrition, Soter: The Security Force, Arena, Fit for Free sportcentra, Parc Tropical (Spanje) en de Almeerse vestiging van WE Fashion.

Challenge Almere-Amsterdam

Het deelnemersveld van de triathlon krijgt steeds meer vorm. Inmiddels hebben in totaal meer dan 2.000 atleten zich aangemeld voor de verschillende onderdelen van het Challenge Almere-Amsterdam weekend, waaronder de atleten die op de lange afstand triathlon strijden voor de titel van Europees Kampioen, maar ook deelnemers aan de scholentriathlon, de Senior Challenge, Para atleten, Business4Tri, Family Relay en de atleten die binnen de Lotto Eredivisie en Schuiteman 2e divisie voor de finales strijden op zondag. De deelnemers komen voor 50% uit het buitenland, en meer dan 35 landen zijn vertegenwoordigd tijdens deze editie van de oudste triathlon van Europa.

Nederlandse atleten gepresenteerd

Tijdens de persconferentie werden de internationale en Nederlandse kanshebbers aan de aanwezigen gepresenteerd. Namens het Nederlandse team waren Heleen bij de Vaate, Corine Nelen (uit Almere), Thijs Koelen en Dirk Wijnalda aanwezig voor een kort interview. Bondscoach Rik van Trigt heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg goede prestaties neer gaat zetten op zaterdag 13 september. Zijn doel is om het Nederlandse team tot een hoger niveau te tillen zodat ze ook internationaal goed kunnen presteren.

De Challenge Almere-Amsterdam vindt dit jaar plaats van 12 t/m 14 september. Atleten strijden op zaterdag 13 september op de lange afstand voor de titel van Europees Kampioen. Kijk voor meer informatie op www.challenge-almere.com.