Voormalig bankovervaller aan de start van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM

Toen John McAvoy voor het eerst droomde over een carrière als triatleet, stond iets hem in de weg. Namelijk een stalen deur: McAvoy zat in de gevangenis wegens verschillende gewapende (bank)overvallen. Op dat moment zat hij voor de zoveelste keer vast en had hij pas de helft van zijn straf uitgezeten.

Toen hij in 2009, ook in de gevangenis, via de televisie vernam dat een vriend van hem was omgekomen bij een achtervolging met de politie, ging de knop om. Er moest en zou een einde komen aan zijn criminele loopbaan. Hij begon vanaf dat moment keihard te trainen in de sportschool van de gevangenis.

Hij trainde hard, keihard zelfs, en brak menig record in de gym. Toen hij eenmaal vrij kwam, hield hij zich aan zijn woord. Hij kwam niet meer in aanraking met politie, maar zocht zijn toevlucht in de triatlonsport.

Uiteindelijk deed McAvoy in 2016 onder andere mee aan het Europees Kampioenschap IronMan in Frankfurt. En nu zal hij dus zijn opwachting maken tijdens het EK CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM. Op zijn zachtst gezegd: een markant figuur aan de start!