‘Enorm trots op groei Business Relay’

,,Dit hadden we vijf jaar geleden, toen we zelf met slechts drie Rabobank-teams aan de start stonden, niet durven denken. Natuurlijk hoopten we erop, maar we hadden het zeker niet verwacht. De Business Relay groeit ieder jaar weer en daar zijn we enorm trots op.” Aan het woord is Dick van Schalkwijk. Namens hoofdsponsor Rabobank uit hij zijn genoegen over de groei van de Business Relay.

Bij de Business Relay schrijven bedrijven zich in teamvorm, dit jaar ruim negentig, in voor een sprint triatlon. Drie deelnemers leggen allemaal, in estafettevorm, 380 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen en 2 kilometer hardlopen af. ,,Het evenement zelf is al een beleving”, aldus Van Schalkwijk, ,,maar de weg daarnaartoe eigenlijk nog veel meer. Je ziet mensen die begin dit jaar nog helemaal niet fit waren, zich ontpoppen tot ware triatleten. Als team sla je de handen ineen en samen word je fit. Dat is goed voor het desbetreffende bedrijf, goed voor de stad en goed voor de Rabobank. Het is een win-winsituatie.”

Van Schalkwijk ziet bij deelnemers de contacten onderling direct veranderen. ,,Je ziet gewoon dat het niet meer uitmaakt wie je bent of wat je functie is. Directeuren, secretaresses, accountants en schoonmakers vormen gezamenlijk een team. En raken dus ook op een andere manier met elkaar in contact. Het zogenaamde ‘business wise karakter’ gaat er al snel vanaf. Mensen worden niet meer bestempeld, maar zijn gelijk aan elkaar. Maken hetzelfde mee en hebben hetzelfde doel. Uiteindelijk sta je allemaal in hetzelfde zwembroekje aan de start.”

Rabobank zet zich, los van de Business Relay, flink in om mensen aan het sporten te krijgen. Om ze een ‘stapje meer’ te laten zetten. Hun campagne ‘Meer stappen voor Almere’ is daar een mooi voorbeeld van. ,,Wat wij proberen te bereiken is dat mensen altijd een extra stapje zetten. Een extra stap qua sporten, een extra stap op werkgebied. Het één versterkt het ander. Die filosofie sluit eigenlijk perfect aan bij wat we met de Business Relay willen realiseren.”

Als team inschrijven kan nog steeds. ,,En het is de moeite waard, want eigenlijk alle bedrijven die ooit hebben meegedaan, zijn blijvend enthousiast.” En Van Schalkwijk zelf? Die is natuurlijk ook van de partij. Op zaterdag neemt hij tijdens de Tritogether Middle Distance het looponderdeel (21.1 kilometer) voor zijn rekening, om een dag later de Business Relay nog ‘mee te pakken’. ,,Dus de komende weken moet ik nog wel even blijven trainen”, lacht hij.