Junior Challenge Noordoostpolder weer een succes

Na de eerste twee geslaagde Junior Challenges in Zeewolde en Urk, was het ook vandaag weer een succes in Emmeloord. Tijdens de Triathlon Noordoostpolder gingen scholieren onderling de strijd met elkaar aan tijdens 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2.5 kilometer hardlopen. En dat onder een warme, stralende zon.

En warm was het zeker in Emmeloord: het kwik steeg boven de 25 graden, terwijl de gevoelstemperatuur nog hoger lag. Redelijk opvallend was het dat er, in tegenstelling tot de wedstrijden in Zeewolde en Urk, nagenoeg geen scholieren op ‘stadsfietsen’ meededen. De wedstrijd werd dus vooral bezocht door jongens en meiden die frequenter meedoen aan triatlons. Er werd gezwommen in de Urkervaart, het fietsparcours voerde heen en weer richting polder en het loopparcours was een ronde in en rond het industrieterrein.

Eén van de deelnemende triatleten was Almeerder Kevin Caro. In Zeewolde toonde hij zich eerder al de sterkste, in Urk ging het echter mis omdat hij samen met een aantal andere triatleten onverhoopt te ver was doorgefietst (en zijn daardoor opgelopen achterstand niet meer kon goedmaken), maar nu was hij uit op revanche. Dat lukte uiteindelijk prima. Als eerste kwam hij uit het water. ,,Op de fiets werd ik uiteindelijk ingehaald en tijdens het lopen merk ik dan dat ik nog wel wat niveau tekort kom.”

Caro kwam uiteindelijk als derde overall, maar tweede binnen zijn leeftijdscategorie over de finish. ,,Ik heb gisteren ook al een wedstrijd gedaan, dus dat voelde ik nog wel in mijn benen. En het was heel warm, vooral tijdens het lopen. Maar met deze tweede plaats ben ik zeker tevreden.”

Op vrijdag 8 september volgt in Almere de laatste en dus afsluitende Junior Challenge.