Titelverdedigster Yvonne van Vlerken start bij Challenge Almere-Amsterdam: nog één keer knallen als pro

Het is opvallend, bijzonder en vooral ook heel erg gaaf nieuws: niemand minder dan Yvonne van Vlerken staat dit jaar aan de start van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM. Opvallend en bijzonder omdat Van Vlerken eind vorig jaar nog aankondigde dit jaar geen Long Distances te doen, even rust te nemen en pas volgend jaar tijdens het WK in Almere- in 2020 dus – afscheid te willen nemen van deze door haar zo geliefde discipline. Gaaf omdat Van Vlerken – die de afgelopen twee jaar nog op het hoogste treetje in Almere stond en ook de houdster van het parcoursrecord (8:51:13) is – dit jaar een zeer grote kanshebster voor de overwinning is, en daarmee ook voor de Europese titel, en omdat iedereen in Almere getuige kunnen zijn van haar laatste optreden als prof.

Van Vlerken – die op dit moment al in Almere is en vanavond aanschuift bij onze persconferentie – laat namelijk weten het Europees Kampioenschap bij CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM aan te grijpen om afscheid te nemen van het leven als professioneel triatlete. Ze zal dus nog één keer schitteren en strijden om de winst, om zich vervolgens volledig te gaan richten op het coachen en begeleiden van andere atleten.

Tijdens CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM kan Van Vlerken grote tegenstand verwachten van onder andere de Duitsers Astrid Stienen, Lina-Kristin Schink en Kathrin Walther, de Nederlandse Sarissa de Vries, de Tsjechische Simona Krivankova en Franse Camille Deligny.

Ook bij de mannen staat er tijdens CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM een sterk deelnemersveld aan de start. Kristian Hogenhaug (DEN), Matt Trautman (ZAF), Thomas Renc (CZE), Morten Brammer Olesen (DEN) en Evert Scheltinga (NED): het is slechts een greep uit het sterke deelnemersveld dat dit jaar een gooi zal doen naar de Europese titel. En dus gaat er ook dit jaar weer een serieuze poging worden gewaagd om de magische grens van 8 uur te breken en misschien zelfs wel het parcoursrecord dat vorig jaar door Jaroslav Kovacic op 7:55:43 werd gezet.