Scholieren genieten zichtbaar van Junior Challenge Urk

Leerlingen van de bovenbouw én onderbouw: ze doken vanochtend allemaal het IJsselmeer in voor 250 meter zwemmen. Daarna sprongen ze op de fiets voor 10 kilometer fietsen en tot slot werden de loopschoenen aangetrokken voor 2 kilometer hardlopen. Met een lach en veel plezier kwamen ze allemaal, dertig tot zestig minuten later, over de finish.

Geert-Jan bijvoorbeeld, hij won de wedstrijd bij de bovenbouw, was echt gaan het genieten. ,,Ja, het was helemaal top. Helemaal geweldig. Ik heb ervan genoten. Ik doe vaker aan triathlons mee en dit was weer een mooie ervaring. Het is leuk dat je met een groep aan het sporten bent. Lekker conditie opbouwen en fanatiek met elkaar omgaan.” Een tip voor beginnende triathleten heeft hij in ieder geval alvast. ,,Nooit opgeven. Nooit.” Op de vraag wat je dan moet doen als je écht moe bent: ,,Gewoon doorgaan.”

Marissa kwam al hijgend over de finish, maar vond het ook een geslaagde dag. ,,Het zwemmen en fietsen was erg zwaar”, aldus de tiener die normaal alleen hardloopt. ,,We moesten op de dijk fietsen en de wind van voren was pittig. En tijdens het zwemmen krijg je allerlei trappen en beuken. Het lopen is eigenlijk wel makkelijk, maar na alles wat je hebt gedaan is het toch zwaar. Ik heb wel genoten, het was leuk om te doen.”

Ook Andries, een onderbouwer, vond het zwaar. Eerder deed hij ook al mee aan de Junior Challenge in Zeewolde, maar nu stond hij dus opnieuw aan de start. Na de finish ging hij meteen op de grond liggen. ,,Ja, ik kon echt niet meer. Het rennen was heel zwaar. Triathlon is wel heel leuk om te doen. Het leuke is de afwisseling. Je doet nooit hetzelfde. De combinatie van zwemmen, fietsen en lopen maakt het zwaar, maar ook een hele mooie uitdaging.”

De eerstvolgende Junior Challenge is op 26 augustus. Dan is het de beurt aan Junior Challenge Noordoostpolder in Emmeloord. Alle informatie over de Junior Challenges is hier te vinden.