SANAS nieuwe nutrition partner van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM

CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM slaat de handen ineen met een nieuwe nutritionsponsor: SANAS. Dit merk, zeker in België zeer bekend maar in Nederland opkomend, zal de circa 3500 triatleten op en langs het parcours gaan voorzien van gelletjes en ISO-drank. Beide bedrijven zien in de samenwerking een mooie mogelijkheid om de atleten te voorzien van een uitstekende verzorging.

Het belang van een goede nutritionsponsor wordt nog maar eens benadrukt door Evert Scheltinga. De triatleet van Team4Talent, op dit moment de beste Long Distance-atleet van Nederland en ook weer aan de start in Almere, wordt met zijn ploeg door SANAS gesponsord. ,,Ik ben blij dat SANAS de sportvoeding in Almere gaat verzorgen. Ze luisteren altijd aandachtig naar de feedback die wij geven en proberen hun producten constant te verbeteren. Dat maakt het echt topvoeding voor zowel professionele als recreatieve triatleten. Ik heb jaren gesteggeld met mijn voeding, dus weet inmiddels dat dit echt het ‘vierde onderdeel’ van triathlon is.”

SANAS wordt door veel meer topsporters gebruikt, waaronder bijvoorbeeld Olympisch kampioen Marianne Vos. Volgens Chantal de Jonge van SANAS Nederland doen duursporters hun voordeel met het merk. ,,En nu dus ook de deelnemers van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM. Wij van SANAS dragen graag ons steentje bij aan de prestaties van de atleten. Bovendien kunnen ze zo onze producten in de meest extreme omstandigheden testen.”

Arne Heyse, verantwoordelijk voor de productontwikkeling binnen SANAS, sluit zich daarbij aan. ,,Onze producten onderscheiden zich van de massa en zijn dan ook bij uitstek geschikt voor triatleten: effectiviteit en een wetenschappelijke benadering staan voorop. Maar minstens zo belangrijk: onze producten zijn mild voor maag en darmen. Duursporters weten hoe snel zoete of zure producten effect hebben op de maag en darmen, met alle problemen van dien. De producten van SANAS zijn dan ook gemaakt van hoogwaardige ingrediënten.”

Namens CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM toont commercieel directeur Jort Vlam zich meer dan content met de samenwerking. ,,Wij kennen het belang van goede sportvoeding tijdens een race. Niet alleen omdat we zelf triatleet zijn, maar ook omdat we dagelijks in gesprek zijn met zowel professionele als recreatieve triatleten. We zijn altijd op zoek naar manieren om onze wedstrijd te verbeteren en denken dat we in SANAS een goede partner hebben gevonden.”

SANAS zal ook op de expo, voorafgaand en tijdens CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM, aanwezig zijn. Deze stand zal bemand worden door diverse Team4Talent-atleten die meteen de tijd nemen om vragen van bezoekers te beantwoorden. Daarnaast kunnen geïnteresseerden nu al een proefpakket bestellen via de website van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM: https://www.challenge-almere.com

Deze proefpakketten kunnen tijdens de parcoursverkenning op 19 augustus worden opgehaald.