Daf Dubbelman: ‘Waarschijnlijk word ik de snelste finisher met de minste trainingsuren’

De aankomende weken gaan we in gesprek met onze deelnemers. Met jullie! Over jullie voorbereidingen, jullie doelen. En natuurlijk over het verhaal achter jullie deelname. Vandaag het verhaal van Daf Dubbelman.

,,Waarschijnlijk word ik de snelste finisher met de minste trainingsuren.” Dit zijn de woorden die Daf Dubbelman op zijn registratieformulier voor Challenge Almere-Amsterdam schreef. ,,Ik train relatief weinig, maar verwacht wel bij de eerste tien procent te eindigen.”

Dubbelman start op de Middle Distance. In 2010 deed hij al eens een hele in Almere, maar toen trainde hij nóg minder. Sterker nog, hij deed toen pas drie maanden aan triathlon en kon nauwelijks anderhalve baan borstcrawl zwemmen. ,,Normaal vind ik de finish halen het belangrijkst, nu ga ik wel echt voor een tijd. Maar nog train ik dus relatief weinig. Misschien vijf keer per week. In dat opzicht is het jammer dat je me nu spreekt, want dat is voor mijn doen dus veel. Ik denk dat ik goed ben in triathlon, in ieder geval voor iemand die het weinig doet.”

Toen Dubbelman zijn hele finishte, was hij pas net begonnen met triathlon en trainde hij weinig. ,,Maar ik denk dat een gezonde, fitte man ook gewoon die afstanden moet kunnen afleggen. Het diverse van de sport spreekt me aan.” Dubbelman hoopt in september in ieder geval onder de 5 uur te finishen maar denkt stiekem aan 4:45 uur. ,,Ik zwem alleen nog niks. De laatste twaalf maanden heb ik misschien twee keer meer dan 2000 meter gezwommen en vijf keer in een zwembad gelegen.”

Zin heeft Dubbelman in ieder geval wel in Challenge Almere-Amsterdam. ,,Het is voor mij erg praktisch, goed te bereiken. En een vlak parcours. Dat vind ik mooi, die lange, rechte stukken. En het is een race die bij het publiek leeft. Ik vind het sowieso wel fijn, de combinatie tussen stad en polder.”