Rabobank Almere nieuwe hoofdsponsor

Rabobank Almere is de nieuwe hoofdsponsor van de Challenge Almere-Amsterdam. Voortaan zal er op alle uitingen “Presented by Rabobank” in het logo van Challenge Almere-Amsterdam staan. Dat maakten directeur Nathal van Rijn van de Rabobank Almere en voorzitter Patrick Seinstra van Holland Triathlon donderdag in een gezamenlijke verklaring bekend.
SONY DSC
“Toen wij onze ledenraadsleden vroegen naar evenementen die daadwerkelijk in Almere zouden moeten blijven bestaan, was de Triathlon één van de eerst genoemde initiatieven,” vertelt Nathal van Rijn. “Ze gaven aan dat  Europa’s oudste de Triathlon – bijna net zou oud als Almere zelf! –  onmisbaar is voor de stad. We waren al langer betrokken bij de wedstrijd, maar dit was voor ons wel een signaal om een stap verder te gaan. De Triathlon is een belangrijk evenement dat het ‘merk Almere’ uitdraagt. Dat is voor ons van grote waarde; want wat goed is voor de stad, is goed voor de inwoners en dus ook voor de bank. We nemen daarom graag de verantwoordelijkheid als hoofdsponsor.”

Holland Triathlon, de organisator van de Challenge wedstrijd, is zeer verheugd met de ‘Presenting Sponsor’. “De Rabobank staat in het hart van de Almeerse samenleving. Dat zij zich verbindt aan het oudste sportevenement van de stad geeft aan hoe verbonden de Triathlon is met Almere en dat er vertrouwen is in de nieuwe wedstrijdopzet. Met de Rabobank als hoofdsponsor krijgt ons evenement de uitstraling die het verdient”, aldus Patrick Seinstra.

Vorig jaar was de Rabobank al betrokken als sponsor van de scholentriathlon. “De jeugd heeft de toekomst tenslotte”, aldus directeur Nathal van Rijn van Rabobank Almere. “Die verbinding met de jongste atleten laten we dan ook niet los. Het promoten van de Junior Challenge, zoals de scholentriathlon in de toekomst zal heten, is dan ook onderdeel van onze sponsorovereenkomst”. Naast een financiële bijdrage biedt Rabobank ondersteuning bij de promotie van het evenement in Almere.

Challenge Almere-Amsterdam is de oudste triathlon over de lange afstand van de wereld, op Hawaii na. Door aansluiting met de Challenge Family verwacht organisator Holland Triathlon meer internationale deelnemers. Het Challenge weekend zal plaatsvinden van 13 t/m 15 september, met een compleet programma van scholentriathlon, busines triathlon, de tradionele “hele van Almere”, de halve triathlon en de Finale Eredivisie en de Family Relay.
Hart van het evenement is de start en finishlocatie op Esplanade in Almere Stad, het fietsparcours zal daarnaast ook Lelystad en Zeewolde aandoen.