Philipp Herber wint Middle Distance Challenge Almere-Amsterdam

De Duitse Philipp Herber heeft zaterdagmiddag de Middle Distance Challenge Almere-Amsterdam gewonnen. De Duitser kwam na 4:00:34 over de finish en genoot zichtbaar van de race. ,,Het was een zware dag, maar deze triathlon is geweldig. Het was mijn eerste keer, maar zeker niet mijn laatste.”

Omdat er bij de Middle Distance werd gestart in rolling start-vorm, was het niet meteen duidelijk wie de wedstrijd had gewonnen. Dat bleek dus Herber. ,,Ik voelde me vanaf het begin niet heel sterk. Maar gelukkig kon ik wel een mooi tempo vasthouden.”

Herber is in voorbereiding op het WK op Hawaii en had een zware trainingsweek achter de rug. ,,Dat merk je dan wel. Maar wat een geweldige wedstrijd is dit. De mensen waren heel enthousiast waardoor het ontzettend gaaf is om telkens door het stadion te lopen. De organisatie had alles goed op orde. Alles was duidelijk en goed geregeld. Daardoor was het een hele fijne race.”

Een persoonlijk record zette Herber niet op de klok, hij was al eens sneller, maar dat stemde hem niet minder tevreden. ,,Dit is een hele mooie voorbereiding en een mooie bevestiging dat mijn vorm gewoon in orde is.”

Het zilver ging uiteindelijk naar de eveneens Duitse Gregor Schreiner (4:02:51). Het brons was voor Nederlander Marco Akershoek (4:06:48).