Ontmoet de mensen achter Challenge Almere-Amsterdam #4

Onze vrijwilligers ontvangen altijd veel complimenten van atleten, en we bedachten ons dat het leuk zou zijn om jullie voor te stellen aan het team vrijwilligers dat deze oudste wedstrijd van Europa organiseert! Ook zodat je weet wie wij zijn als je ons rond ziet lopen in september. Vandaag stellen we je graag voor aan Rolinde Renes, een vrijwilligster die bij bijna alle mogelijke onderdelen van de race helpt 🙂

Wij vroegen haar waarom de Almeerse triathlon voor haar bijzonder is om aan mee te werken en wat haar leukste ervaring tot nu toe is geweest: “Een aantal jaren geleden wilde ik onder de mensen komen, nieuwe mensen leren kennen, en iets doen in mijn vrije tijd. Na besmet te zijn geraakt
met het Challenge virus vul ik mijn zomervakantie 3 weken in als vaste vrijwilligster bij de Challenge Almere-Amsterdam. Voor de wedstrijden ben ik voornamelijk bezig met het opbouwteam, tijdens de wedstrijddagen als hoofd kassiere en bij de atletenopvang , en na de wedstrijden help ik bij de afbouw. De wedstrijd is voor mij bijzonder omdat iedereen keihard werkt en toch momenten vrijmaakt voor elkaar en dat we veel lol en plezier hebben. Tijdens de opbouw is het mooi om het Challenge dorp op te zien komen, het finishmoment en het binnenhalen van de laatste triatleet, en de afbouw waarbij dat dorp binnen een paar dagen weer weg is. Bij de atletenopvang vind ik het contact met de triathleten mooi en met name de waardering die je krijgt van de triatleten omtrent de goede zorg en organisatie (sommigen komen er speciaal voor terug om je te bedanken).”

“Ik heb voor de vrijwilligersopvang jarenlang de vrijwillierstent opgebouwd en ingericht voor de wedstrijddagen en ik heb de vrijwilligers verzorgd van hun natje en droogje. Daarnaast help ik met kantoorwerkzaamheden.”

“Ik heb jarenlang met Ank Out naast elkaar gewerkt bij de finishpost en atletenopvang, iedereen kende ons als stelletje, we waren een goed team samen. Dit jaar is Ank er niet meer bij – ze is kort geleden overleden aan kanker. In gedachten van vele vrijwilligers zal ze niet vergeten worden.”

Nieuwsgierig naar de rest van het team? Kijk op www.challenge-almere.com