Junior Challenge Noordoostpolder feestje als vanouds

Er stond een stevig windje in de polder, maar verder konden alle junioren die vandaag deelnamen aan de Junior Challenge Noordoostpolder genieten van prima omstandigheden: een lekkere temperatuur, het zonnetje scheen en de lucht was aardig blauw. Na succesvolle edities in Zeewolde en op Urk, was het vandaag een ‘feestje als vanouds’ in Emmeloord.

De scholieren – overigens maakt de Junior Challenge in Emmeloord deel uit van de ‘reguliere’ 1/16e triathlon – konden aan de bak tijdens 250 meter zwemmen in de Urkervaart, 10 kilometer door de polder fietsen en nog eens 2.5 kilometer hardlopen rond een industrieterrein. Eén van de deelnemers was Niek, die bijna een minuut sneller was dan vorig jaar toen hij ook meedeed. ,,Normaal doe ik eigenlijk niet aan triathlon, maar hier probeer ik er altijd bij te zijn. Gewoon, omdat ik het leuk vind om te zwemmen, te fietsen en te lopen en er ook wel van hou om mezelf uit te dagen. Met zo’n triathlon kom je jezelf altijd wel een beetje tegen.”

Dat er gewonnen werd door Maquinho Vorst en Olga Appelo – twee toch wel ervaren triatleten – mocht de pret voor de scholieren die doorgaans geen triathlons doen, zeker niet drukken. Bijvoorbeeld Maaike, die samen met een klasgenootje aan de start stond. ,,Maar jeetje, wat was het zwaar. Ik vond het water best koud en we hadden behoorlijk wat wind tegen tijdens het zwemmen. Op de fiets hadden we ook wel aardig wat wind van voren, maar dat ben ik wel gewend. Ik ga altijd op de fiets naar school, namelijk. Met het lopen kreeg ik vooral last van mijn verzuurde benen. Maar ik heb het gehaald en vond het hartstikke leuk. Ik denk zeker dat ik dit vaker ga doen!”

De Junior Challenge Noordoostpolder was de derde op de kalender van de Junior Challenges. Eerder waren dus Zeewolde en Urk aan de beurt. Over twee weken, op vrijdag 7 september, volgt de vierde Junior Challenge tijdens Challenge Almere-Amsterdam.