Challenge Almere-Amsterdam vormt in 2019 weer het decor voor Europees Kampioenschap Long Distance

Het Europees Kampioenschap Long Distance vindt volgend jaar, net als in 2017, weer plaats in Almere. De European Triathlon Union (ETU) en CHALLENGEFAMILY kondigden vandaag de 2019 Long Distance Triathlon European Championship aan en kenden die toe aan Almere. ,,Het is een mooie eer om dit kampioenschap opnieuw te mogen organiseren. En een mooie bevestiging van het feit dat onze wedstrijd internationaal wordt gewaardeerd”, aldus CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM race director Richard Belderok. ,,We gaan er alles aan doen om er, zoals altijd, een geweldige race van te maken.”

Het Europees Kampioenschap zal op 14 september 2019 worden georganiseerd. CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM heeft een rijke historie als het gaat om het organiseren van kampioenschappen. Onder andere in 1985, 1991, 1999, 2006 (deze jaren nog Holland Triathlon), 2014 en 2017 werd er in Almere om de Europese titels over de Long Distance gestreden. ,,Het is altijd weer geweldig om terug te gaan naar deze stad. Alsof je een oude vriend terugziet”, legt ETU President Renato Bertrandi uit. ,,De ETU heeft in het verleden vaak met dit evenement samengewerkt. Het is de oudste triathlon van Europa en verdient een speciaal plekje in de geschiedenis van onze sport.”

CHALLENGEFAMILY CEO Zibi Szlufcik vindt CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM een uitstekende keuze als host voor het EK. ,,Dit is tenslotte één van onze meest iconische wedstrijden ter wereld. De wedstrijdorganisatie zit uitstekend in elkaar, de wedstrijdleiding werkt perfect. Hier, in Almere, staat de atleet altijd centraal. Dat het EK nu in Almere wordt georganiseerd, versterkt onze samenwerking en goede werkrelatie met de ETU. Daarnaast wil ik graag de stad Almere, de Nederlandse Triathlon Bond, sponsoren van het evenement, partners, media, natuurlijk de vrijwilligers en zeker ook de atleten bedanken.”

De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) ziet Almere ook als de juiste locatie voor het EK. ,,We zijn blij met de komst van het Europees Kampioenschap naar CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM. Deze wedstrijd heeft de afgelopen jaren meerdere keren bewezen dergelijke internationale events op hoogwaardig niveau te kunnen organiseren. Dit wordt opnieuw een mooie, internationale strijd op de klassieke afstand in Nederland”, aldus directeur Rembert Groenman

In 2017 deden er ruim 3500 triatleten mee aan CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM. De wedstrijd vindt op 20 minuten afstand van Amsterdam plaats en ruim 30.000 bezoekers staan langs het vlakke parcours over 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer hardlopen om deelnemers aan te moedigen. In 2018 staan er rond de 4000 triatleten aan de start. Deze 2018-editie vindt plaats in het weekend van 7, 8 en 9 september.