Holland Triathlon viert haar 35e verjaardag met uitverkocht evenement

Vrijdagavond 4 september werd het laatste startbewijs voor Challenge Almere-Amsterdam verkocht en maakte race director Richard Belderok de balans op: “Nadat afgelopen maandag de inschrijving was gesloten, kregen we nog veel verzoeken van atleten die toch nog kans hoopten te maken op een startbewijs”, vertelt hij. “We hebben gepuzzeld en geschoven, en elke vrije plek in de transition area ingevuld. Vanaf nu  kan er echt niemand meer bij.”

Met 710 deelnemers op vrijdag (waaronder 620 scholieren), 1392 deelnemers op zaterdag (inclusief 32 teams) en 416 deelnemers op zondag, staat er in het hele weekend een recordaantal van meer dan 2500 atleten aan de start van de 35e editie van deze triathlon. Daarmee is de Challlenge Almere-Amsterdam opnieuw het grootste triathlon evenement in de Nederlandse geschiedenis.

Challenge Almere-Amsterdam 2015
De oudste triathlon van Europa vindt dit jaar plaats in het weekend van 11 t/m 13 september. Op vrijdag trappen senioren en scholieren de Challenge Almere-Amsterdam af met de Senior & No-Limit Challenge en de Junior Challenge. Zaterdag 12 september staat in het teken van de lange afstand triathlon waar dit jaar weer veel bekende (inter)nationale atleten aan meedoen als Markus Fachbach (Europees Kampioen en winnaar vorig jaar), Dirk Wijnalda (Nederlands Kampioen vorig jaar) en Irene Kinnegim (winnaar 2009 en 2010). Daarnaast start een recordaantal atleten aan de halve afstand triathlon en doen verschillende teams mee aan de lange en halve afstand. Zondag wordt het weekend afgesloten met de Family & Business Relay en strijden de beste teams van Nederland in de finale van de Lotto Eredivisie Triathlon.