Wie wordt Nederlands Kampioen Triathlon 2015?

Nederlandse atleten strijden tijdens de Challenge Almere-Amsterdam niet alleen om een podiumplaats op de lange afstand triathlon: ze maken ook kans om Nederlands Kampioen te worden. Zaterdag 12 september 2015 wordt voor de 35e keer de oudste triathlon van Europa georganiseerd in Nederland, en zoals elk jaar wordt gelijktijdig gestreden om het NK. De lange afstand triathlon, bestaande uit 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km lopen, start traditiegetrouw in Almere. De inschrijving voor Challenge Almere-Amsterdam is nog niet gesloten, maar inmiddels is al wel bekend welke Nederlandse topatleten gaan strijden voor het NK.

In het mannelijke deelnemersveld staan verschillende sterke atleten aan de start:
Dirk Wijnalda: de winnaar van het NK in 2014 waar hij tevens tweede eindigde in de wedstrijd na Duitser Markus Fachbach.
Roeland Smits: heeft diverse keren de top 10 van Challenge Roth behaald en werd in 2012 in Almere tweede.
Erik-Simon Strijk: winnaar van het NK in 2013 en haalt ook vaker de top 10 in Challenge Roth.
Remy Vasseur: haalde afgelopen Ironman Maastricht de top 10 en werd derde Nederlander in Almere in 2012.
Thomas Naasz: de beste Almeerder van de afgelopen jaren.
Diederik Scheltinga: viel vorig jaar helaas uit tijdens de Challenge Almere-Amsterdam maar dit jaar wordt wederom veel van hem verwacht.

Daarnaast zijn er ook een aantal debutanten in het PRO deelnemersveld. De Almeerse debutanten Tjardo Visser en Tjerk Tjallema zijn klaar voor hun eerste hele triathlon. Tjardo deed in Almere al eerder mee aan het WK op de “O3 afstand” (4-120-30) en won toen in zijn age-group. Beide atleten mikken op een top 10 klassering in het Nederlands Kampioenschap. Door hun parcourskennis weten ze hoe ze met de stevige wind om moeten gaan. Het zal een spannende strijd worden voor snelste debutant!

Sterk deelnemersveld vrouwen
In het vrouwelijke deelnemersveld is tot nu toe bekend dat Irene Kinnegim (winnaar Holland Triathlon 2009 en 2010) het voor het NK vooral op zal nemen tegen Mirjam Weerd (8e plaats Frankfurt 2013). Verder hebben Grada Boschker, Carla van Rooijen en Nina Bakker zich bij dit Nederlandse topatletenveld gevoegd.