Highlight: Lokale wedstrijden

Gedurende je voorbereiding heb je meer nodig dan alleen trainingsschema’s; ook testwedstrijden zijn uitermate nuttig. We hebben een aantal wedstrijden in onze nabijheid geselecteerd om de mogelijkheid om wedstrijdspecifiek voor Challenge Almere-Amsterdam te trainen weer te geven. Racen in Almere is een specifieke inspanning, vaak heb je geen enkele beschutting tegen de elementen. Bij het selecteren hebben we vooral op de representiviteit van de parcoursen m.b.t. Challenge Almere-Amsterdam gekeken.

Almeers Triathlon Circuit
Tussen januari en juni wordt het Almeers Triathlon Circuit georganiseerd. Het circuit bestaat uit vier races in Almere, een hardloopevenement, een tijdrit, een OD of Sprinttriathlon en een zwemloop. Alle races vinden plaats op of vlakbij de verschillende parcoursen van de Challenge Almere-Amsterdam.

-25 januari, KidneyRun@Night, Loopevenement met afstanden van  1, 2.5, 5 en 10 km.
-6 april, Tijdrit, fietsevenement over afstanden van 11, 21 en 42 km. Daarnaast vindt een ploegentijdrit (Team Time Trial) over 21km plaats.
-1 juni, Triathlon, Triathlon evenement over mini, sprint en Olympische afstand. De 1e divisie triathlon start in een aparte StayerSprint serie.
-29 juni, Zwemloop, combiduursport evenement in het buitenwater over afstanden van 0.25-2.5, 0.5-5 en 1-10 (z-l, in km). Afgesloten met BBQ!

Triathlon Amsterdam Nieuw-West
Iedereen kent Amsterdam, maar ken je de hoofdstad als triathlonstad? Triathlon Amsterdam Nieuw-West is zeker het bezoeken waard. Er zijn op 8 juni open series over de Sprint en Olympische afstand. En voor degenen die afgelopen jaar genoten hebben van de Eredivisierace in Almere is er een prachtige wedstrijd te bekijken. Als onderdeel van de Eredivisie vindt in Amsterdam namelijk het NK Sprint plaats. Meer info hier.

Triathlon Huizen
Het is een andere provincie, maar Triathlon Huizen vindt toch nog dichtbij Almere plaats. De datum is 15 juni. Een van de redenen dat deze wedstrijd in dit rijtje is opgenomen is het fietsparcours, wat gedeeltelijk hetzelfde traject als Challenge Almere-Amsterdam zal bestrijken. Meer informatie hier.

Zeewolde Endurance
Op 27, 28 en 29 juni staat Zeewolde in het teken van de duursport. Met op de 27e een ‘ultrakorte’ Scholentriathlon, op de 28e een triathlon over een unieke afstand die het midden houdt tussen een sprint en een OD en op de 29e een halve marathon. Voor de Scholieren zijn alle onderdelen iets korter dan tijdens de Junior Challenge, een goede inkomer dus! De triathlon kent een fietsparcours over veelal kaarsrechte polderwegen. Absoluut de moeite waard om even na te lezen op de site!

Triathlon Noordoostpolder
Slechts twee weken voor Challenge Almere-Amsterdam vindt de Fit Fun Triathlon Noordoostpolder plaats. Op zo’n 50 km afstand van het Almeerse stadscentrum vindt de start plaats in Emmeloord. Er zijn wedstrijden over de 1/4, 1/8 en 1/16 afstand.  Zie deze site voor meer informatie over Triathlon Noordoostpolder.

 Triathlon Flevoland transparant