Hanneke de Boer wint spannende Middle Distance vrouwen

Het was een spannende race voor Hanneke de Boer, maar uiteindelijk was de Nederlandse toch de sterkste tijdens de Middle Distance. Het zwemmen ging wat moeizaam, maar tijdens het fietsen en hardlopen trok ze de wedstrijd toch naar zich toe. De Boer finishte in een tijd van 4.38.35.

Voor De Boer was het in ieder geval een heerlijke race. ,,Ik voelde me sterk en had weinig last van de wind. Na een kilometer of 75 nam ik de leiding in de wedstrijd over. Juist dat laatste stuk tegen de wind in, ging het goed.”

Overigens gaf De Boer de koppositie halverwege het hardlopen weer uit handen. Ze werd toen ingehaald door de Britse Dione Allen. ,,Maar ik bleef haar zien en kon er na 17 kilometer hardlopen weer overheen. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen vandaag, had ook niet gekeken wie er allemaal mee zouden doen, maar het is geweldig.”

Allen bleef wel dichtbij De Boer. De Britse eindigde in een tijd van 4.39.07. Uiteindelijk werd de Nederlandse Jorieke Casteleijn derde. Zij deed 4.42.03 over de race.