Milan Brons wint Middle Distance

Het is de 22-jarige Almeerder Milan Brons gelukt om de Middle Distance van Challenge Almere-Amsterdam te winnen. In een tijd van 4.08.00 toonde hij zich zaterdagmiddag overduidelijk de sterkste. Tweede werd Jeppe Hofman uit Denemarken in een tijd van 4.13.22. De Duitser Sven Wies werd derde in 4.14.07.

Volgens Brons waren de omstandigheden zwaar. Tot aan de wissel bij het lopen viel er bij vlagen harde regen en ook de wind was hard. ,,Op de dijk naar Lelystad hadden we schuin wind mee, maar er waren ook heel veel stukken dat de wind van voren kwam. Dat was pittig.”

Vanaf de Hollandse Brug, dus na een kilometer of 15 fietsen, nam Brons de leiding. Hij zwom samen in een groep, maar besloot al snel alleen verder te willen. ,,Ik heb het tempo omhoog gegooid, even doorgebeten en toen gehoopt op een goede loopdag. Dat is gelukt.”

Brons gaf aan dat hij kan terugkijken op een mooi seizoen en al gehoopt te hebben op een overwinning in zijn thuisstad Almere. En uiteindelijk zal hij de overstap naar de Long Distance wel gaan maken. ,,Daar ben ik nu nog een beetje te jong voor, maar de ambitie is er zeker. Het lijkt me geweldig om in Almere ooit de ‘hele’ te doen.”