ETU en CHALLENGEFAMILY kondigen aan dat 2017 Long Distance Triathlon European Championship plaatsvindt tijdens CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM

De European Triathlon Union (ETU) en CHALLENGEFAMILY kondigden vandaag aan dat het Europees Kampioenschap op de lange afstand triathlon op 9 september 2017 plaatsvindt tijdens de CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM. Deze door atleten hooggewaardeerde wedstrijd heeft al verschillende internationale kampioenschappen georganiseerd. “Na het succes van het EK in 2014 zijn we trots dat we dit kampioenschap opnieuw mogen organiseren in 2017. Ons team en alle vrijwilligers zullen er weer alles aan doen om een wedstrijd neer te zetten die deelnemers niet zullen vergeten”, aldus race director Richard Belderok.

ETU President Renato Bertrandi is blij dat atleten weer de “Almere Experience” kunnen meemaken. “Er kunnen maar een aantal atleten zijn die nog niet van deze wedstrijd gehoord hebben. Agenda’s moeten alvast geblokkeerd worden voor 9 september 2017. Deze wedstrijd wordt al sinds 1983 in Almere georganiseerd en is de een-na-oudste lange afstand triathlon ter wereld. Alleen de wedstrijd op Hawaï is ouder. Het inmiddels doorgewinterde evenement in Almere heeft tot nu toe vijf keer eerder een Europees Kampioenschap georganiseerd (1985, 1991, 1999, 2006 en 2014) en twee keer een Wereldkampioenschap (2003 en 2008). Het wedstrijdrecord (7:57:46) dat Jan van der Marel in 1999 neerzette, staat nog steeds.”

Atleten strijden 4,5 meter onder zeeniveau op het drooggelegde land van de voormalige Zuiderzee, en de wedstrijd is daardoor uniek in de wereld. Het is de laagst gelegen wedstrijd in Europa.

“In 2012 zijn de start en finish naar het stadshart van Almere verhuisd. De zwem-, fiets, en loopparcoursen starten vanaf de Esplanade. Een perfecte wedstrijd voor onze atleten om het beste uit zichzelf te halen”, aldus Bertrandi.

Zibi Szlufcik, CEO van CHALLENGEFAMILY, haalt deze kans graag aan om nogmaals een fantastische CHALLENGEFAMILY wedstrijd aan de wereld te laten zien: “Het is een eer om de Long Distance ETU European Championship op de bijzondere locatie van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM aan te mogen kondigen. Dit is een van onze meest iconische wedstrijden in de wereld met een geoliede wedstrijdorganisatie en een fantastische wedstrijdleiding. In deze wedstrijd komt de atleet altijd op de eerste plek. Deze samenwerking versterkt onze goede werkrelatie met de ETU en we kunnen ons geen betere plek bedenken om deze samenwerking te vieren dan in Almere en in de bijzondere provincie Flevoland. Ik wil hierbij graag Almere, de Nederlandse Triathlon Bond, sponsoren van het evenement, partners, media, vrijwilligers en bovendien de atleten die strijden tijdens het Europees Kampioenschap bedanken.”

In 2016 deden ruim 2700 atleten mee aan CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM. De wedstrijd vindt op 20 minuten afstand van Amsterdam plaats en ruim 40.000 supporters staan langs het vlakke parcours van 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km lopen om deelnemers aan te moedigen. Atleten kunnen zich nu inschrijven voor de 2017 Long Distance Triathlon European Championship via de website van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM: www.challenge-almere.com.