CHALLENGEFAMILY Nutrition Guide

Voeding is zonder twijfel één van de belangrijkste punten van de wedstrijdvoorbereiding. Echter, de meeste atleten spenderen meer tijd aan het nadenken over training dan over voeding. Voeding wordt soms ook wel de 4e discipline genoemd en daar is een reden voor. Voeding kan het verschil zijn tussen winnen of zelfs niet eens finishen.
Atleten die geen goede wedstrijd hadden, wijten dit vaak voedingsproblemen: ze hadden gebrek aan energie, raakte gedehydrateerd of hadden last maag/darmproblemen.
De nieuwe CHALLENGEFAMILY Nutrition Guide zal je naar een succesvol voedingsplan leiden. De belangrijkste onderwerpen die aan bod komen in de CHALLENGEFAMILY Nutrition Guide zijn:

  • Voeding vlak voor de wedstrijd
  • Voeding tijdens de wedstrijd
  • Koolhydraat bronnen voor training en wedstrijddag
  • Verbeteren van jouw prestatie en de rol van repen, sportdrank en gels
  • Tegengaan van uitdroging en berekenen van de ‘sweat rate’
  • Herstel voeding en;
  • Training wedstrijdvoeding.

De CHALLENGEFAMILY Nutrition Guide is gemaakt door Professor Asker Jeukendrup: een toonaangevende sport voedingsdeskundige en inspanningsfysioloog die het grootste deel van zijn loopbaan aan de universiteit van Birmingham (UK) doorbracht en is nu een ‘visiting’ professor op de universiteit van Loughborough.

Tijdens zijn loopbaan schreef Professor Jeukendrup meer dan 200 wetenschappelijke publicaties en hoofdstukken uit boeken, waarvan een aantal de kijk op sportvoeding behoorlijk veranderde. Hij gelooft er sterk in om de wetenschap naar de atleten te brengen om zo te helpen met het behalen van de doelen van de atleten. Tijdens zijn carrière heeft hij met veel elite atleten gewerkt, waaronder Chrissie Wellington and Haile Gebreselassie, om een persoonlijk voedingsplan te ontwikkelen en om het herstel en resultaat te optimaliseren.

Asker heeft zelf al 21 hele triathlons volbracht en weet dus wat er allemaal komt kijken bij triathlon uit eigen ervaring. Voor meer informatie kijk op: www.mysportscience.com (twitter @jeukendrup).