Jan Raphael verdedigt titel tijdens Challenge Almere-Amsterdam 2017

De Duitser Jan Raphael komt op 9 september zijn titel verdedigen in Almere. Vorig jaar won Raphael de wedstrijd in een tijd van 8:03:43. Het zou dit jaar zomaar kunnen dat er onder de 8 uur gedoken wordt.

En een tijd onder de 8 uur in Almere: hoe gaaf zou dat zijn? Eén keer eerder lukte het. In 1999 dook Jan van der Marel onder die toch wel magische grens door een tijd van 7:57:46 op de klok te zetten. Dit jaar zijn de ogen niet alleen op Jan Raphael gericht, maar misschien nog wel meer op de Engelse Joe Skipper. Een halve maand terug werd hij nog tweede in Roth in een tijd van 8:03:00. Zijn snelste tijd is overigens sneller, want eerder zette hij al een tijd van 7:56:23 op de klokken.

Daarnaast kan er veel worden verwacht van de Nederlandse Evert Scheltinga, die zich sinds dit jaar voor het eerst volledig op de Long Distance richt. In Frankfurt werd hij zevende in een tijd van 8:05:13.

De komende weken zullen we meerdere pro’s aan het woord laten over hun doelen voor Almere en hun voorbereiding daarop. Hun verhalen kun je via onze website en social media-kanalen lezen.