De eerste PRO-atleten voor Challenge Almere-Amsterdam 2015 zijn bekend

De Challenge Almere-Amsterdam viert dit jaar de 35e editie van de Holland Triathlon! De wedstrijd begon in 1981 in Kijkduin, maar vindt sinds 1983 traditiegetrouw plaats in Almere. De Holland Triathlon kent al jaren een verscheidenheid aan topatleten die deelnamen aan de lange afstandtriathlon. Zo namen toppers als Gregor Stam, Axel Koenders, Rob Barel, Chrissie Wellington, Yvonne van Vlerken en Gerrit Schellens in het verleden al eens deel. Dit jaar wordt onder de topatleten in totaal €50.000,- prijzengeld verdeeld en dat trekt weer een divers deelnemersveld. Wat opvalt is dat veel topatleten terugkomen na een eerder bezoek: de race in Almere bevalt dus.

Bij de mannen zien we de terugkeer van de Duitse winnaar van vorig jaar. Markus Fachbach kiest ervoor om in hetzelfde weekend niet zijn EK-titel te verdedigen maar juist zijn Almere-titel. Hij krijgt daarbij in ieder geval strijd van twee andere oud-winnaars: Dirk Wijnalda jaagt op zijn derde overwinning in Almere en ‘Little Georg’ Potrebitsch zoekt een vervolg van zijn titel in 2009.

In de dameswedstrijd wordt er veel verwacht van de winnares van 2009 en 2010, Irene Kinnegim uit Voorschoten, die na een jaar afwezigheid uit de triathlonsport nu weer terug is. Zij krijgt tegenstand van de Duitse Kathrin Walther, die al eerder heeft laten zien goed uit de voeten te kunnen met de vlakke polderwegen, de Canadese Brooke Brown, winnares van de hele triathlon in het Spaanse Vitoria dit jaar, en Beate Goertz uit Duitsland die in juni de Challenge Denemarken won.

De Almeerse trots wordt verdedigd door Almeerder Thomas Naasz die zijn tiende deelname op rij graag wil bekronen met een mooie prestatie in het internationale geweld. In de loop van de zomer verwacht de organisatie nog verdere aanvulling van het top-deelnemersveld.

Challenge Almere-Amsterdam 2015
Op 12 september 2015 worden de medailles verdeeld en gaan deze topatleten samen met ruim duizend andere sporters strijden tegen de elementen en zichzelf tijdens de Challenge Almere-Amsterdam. De lange afstandtriathlon bestaat uit 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen. Het parcours neemt de atleten mee door de Flevolandse polder, 4,5 meter onder zeeniveau. Op 12 september vinden daarnaast ook de halve triathlon, Business4Tri, TriTogether en Para-triathlon plaats. Vrijdag en zondag vinden de Junior Challenge, Senior Challenge, Business & Family Relays en de finale van de eredivisie plaats in Almere.