Nederlandse Kampioenschappen Lange Afstand bij Challenge Almere-Amsterdam

Ook dit jaar is het NK triathlon over de Lange Afstand weer toegekend aan de Challenge Almere-Amsterdam. Vanwege logistieke en promotionele redenen vinden daarbij de NK Overall en NK Age Groups in verschillende startseries plaats. Om het Nederlands Kampioenschap Overall wordt gestreden in de PRO-serie en om het Nederlands Kampioenschap van de Age Groups wordt gestreden in de Age Groupserie van de Challenge Almere-Amsterdam. Om te zorgen dat alle kanshebbers voor een hoge NK Overall klassering tegen elkaar kunnen strijden zijn de toegangseisen voor de PRO-serie versoepeld ten opzichte van vorige jaren. Op basis van de volgende opzet kunnen atleten kiezen in welke serie ze willen starten.

Nederlands Kampioenschap Overall (Mannen en Vrouwen)
Hierbij geldt:

 • Inschrijven voor de serie: PRO
 • NK klassement: het NK Overall klassement en podium wordt opgemaakt doormiddel van de finishvolgorde van alle Nederlandse deelnemers in de PRO-serie (evt. snellere tijden van atleten die de Age Group zijn gestart, worden hier niet meegenomen aangezien het een andere serie/omstandigheden betreft).
 • Prijzen: voor de PRO-deelnemers gelden de Challengeprijzen met bijbehorend prijzengeldschema en voor de Nederlanders additioneel de NTB NK prijzen. PRO-deelnemers maken geen kans op Age Groupprijzen.
 • Kleding: de te dragen wedstrijdkleding is door de atleet binnen de algemeen geldende regels vrij te bepalen. Dragen van het officiële Nederland-tenue wordt vanwege de herkenbaarheid van de Nederlandse deelnemers aangeraden voor de PRO-serie. Zie voor de bestelmogelijkheden de NTB-website.
 • Inschrijving: schrijf je in als PRO en geef via email bij de Challenge-organisatie (info@challenge-almere.com) aan op basis van welke prestaties je in aanmerking wilt komen voor deze serie. De organisatie bepaalt (indien nodig in samenspraak met de NTB) of een atleet toegelaten wordt tot deze startserie. Mocht je je al hebben ingeschreven als Age Grouper en wil je dit wijzigen naar PRO dan kun je dit ook per email aangeven.
 • Criteria: als richtlijn geldt dat er een zekere kans moet zijn dat je in de top 10 van het NK Overall (met als maatstaaf je eigen prestaties tov de uitslagen van het NK van de afgelopen jaren). De organisatie verwacht circa 20 Nederlandse deelnemers toe te laten in deze serie.

Let op! Wanneer je deelneemt aan het NK Overall in de PRO-serie, kom je niet in aanmerking voor klasseringen bij het NK Age Groups.

 

Nederlands Kampioenschap Age Groups (Mannen en Vrouwen)
Hierbij geldt:

 • Inschrijven voor de serie: Age Group (start 10min na PRO)
 • NK klassement Age Groups: NK titels voor de Age Groups (40+, 45+ en verder) worden opgemaakt doormiddel van de finishvolgorde in deze serie (evt. snellere tijden van leeftijdsgenoten die in de PRO-serie zijn gestart, worden hier niet meegenomen aangezien het een andere serie/omstandigheden betreft).
 • Prijzen: er is geen prijzengeld voor de Age Groupserie. Wel zijn er de Challengeprijzen (onder andere startbewijzen bij andere Challengeraces) en klasseringen voor Age Groupers in de categorien: <23, 24-39, 40+, 45+ en verder in stappen van 5 jaar.
 • Kleding: de te dragen wedstrijdkleding is door de atleet binnen de algemeen geldende regels vrij te bepalen. Dragen van het officiële Nederland-tenue is eveneens toegestaan. Zie voor de bestelmogelijkheden de NTB-website.
 • Inschrijving: schrijf je in als Age Grouper. Mocht je bij PRO-serie staan ingeschreven en wil je liever bij de Age Groups meedoen, dan kun je dit aangeven via info@challenge-almere.com
 • Criteria: geen criteria

Let op! Wanneer je deelneemt aan de Age Groupsserie(s), kom je niet in aanmerking voor een klasseringen in het NK Overall klassement. Verder behoudt de Challenge Almere-Amsterdam organisatie zich het recht voor de Age Groupserie te splitsen in meerdere series (waarbij Age Groups niet zullen worden gesplitst).