CHALLENGEFAMILY keert Europees bonus prijzengeld uit

CHALLENGEFAMILY keert in totaal € 140.000 aan bonus prijzengeld uit aan de top vijf finishers van de CHALLENGEFAMILY European Prize Money puntenwedstrijd. Deze € 140.000 einde-seizoen bonus komt bovenop het prijzengeld van € 38.000 dat uitgekeerd wordt door lange afstand wedstrijden en € 19.000 van halve afstand wedstrijden in Europa. De laatste wedstrijd die meetelde voor de puntentelling was Challenge Forte Village Sardinia, waar bekend werd gemaakt dat Chris Fischer en Mirjam Weerd de winnaars waren van de puntenwedstrijden bij de mannen en vrouwen. Fischer en Weerd krijgen allebei € 25.000 aan bonus prijzengeld.

MANNEN European Prize Money Bonuses
1. Chris Fischer (DEN), 1.200 punten, € 25,000 bonus prijzengeld
2. Jan Raphael (GER), 1.000 punten, € 17.000 bonus prijzengeld
3. Giulio Molinari (ITA), 990 punten, € 13.000 bonus prijzengeld
4. Dirk Wijnalda (NED), 940 punten, € 10.000 bonus prijzengeld
5. Per Bittner (GER), 810 punten, € 5.000 bonus prijzengeld

Fischer begon zijn strijd binnen de puntentelling door de lange afstand wedstrijd Challenge Herning in Denemarken te winnen, en vervolgde zijn seizoen met een tweede plaats bij Challenge Poznan (halve afstand), een tweede plaats bij Challenge Regensburg en een vierde plaats bij Challenge Mogan Gran Canaria (halve afstand).

 

Chris Fischer: “Vanaf het begin wilde ik al winnen. Dat me dat ook daadwerkelijk gelukt is, blijft een beetje onwerkelijk. Het winnen van een serie die een heel seizoen liep betekent ook dat ik zelf consistent ben geweest. Daar ben ik erg trots op. Het voelt goed om een wedstrijd te winnen, maar om een klassement te winnen voelt veel groter. Ik heb mijn beste seizoen gehad tot nu toe. Ik wil Challenge Family bedanken voor dit initiatief, en alle organisaties die ik in 2016 heb ontmoet wil ik bedanken voor hun gastvrijheid.”

VROUWEN European Prize Money Bonuses
1. Mirjam Weerd (NED), 1.350 punten, € 25,000 bonus prijzengeld
2. Yvonne van Vlerken (NED), 1.250 punten, € 17.000 bonus prijzengeld
3. Erika Csomor (HUN), 1.090 punten, € 13.000 bonus prijzengeld
4. Anne Jensen (DEN), 875 punten, € 10.000 bonus prijzengeld
5. Julia Viellehner (GER), 850 punten, € 5.000 bonusprijzengeld

Net als Fischer begon Weerd haar strijd binnen het klassement met een eerste plek bij Challenge Herning in Denemarken. Weerd’s Europese seizoen bestond verder nog uit een tweede plek bij Challenge Samorin (halve afstand), een tweede plek bij Challenge Almere-Amsterdam (lange afstand), een vierde plek bij Challenge Gran Canaria en tot slot een derde plaats bij Challenge Aruba (halve afstand).

Mirjam Weerd: “De Challenge European Prize Bonus is een geweldige motivatie. Ik vind het altijd leuk om aan een Challenge Family race mee te doen omdat ze altijd over de atleet gaan. Daarom was het ook makkelijk en leuk om wedstrijden uit te zoeken. Het circuit trekt een sterk atletenveld aan, en gedurende het seizoen voelde ik dat de competitie toenam. Het circuit vroeg daarom ook om een slimme race strategie en goede tactieken. Het betekent veel voor me om bovenaan het klassement te eindigen. Niet alleen vanwege het geld, wat natuurlijk heel welkom is voor een professionele atleet. Maar winnen betekent ook dat ik consistent ben geweest tijdens het seizoen, en dat is niet makkelijk bij triathlon. Ik kijk al uit naar het Europese gevecht volgend seizoen. Ik verwacht meer competitie omdat meer atleten achter de bonus aan zullen gaan. Dank aan Challenge Family voor het beschikbaar stellen van een geweldige bonus in een geweldig circuit.”

Zibi Szlufcik, Challenge Family CEO
“We vinden het fantastisch dat we de 2016 European Prize Money bonusen uit kunnen reiken en feliciteren Chris en Mirjam voor hun overwinning. Het klassement kon alleen tot stand komen dankzij de steun van onze fantastische partners in heel Europa, en we willen hen daar graag voor bedanken.”

De puntentelling van het 2016 Challenge Family European Prize Money bonus klassement begon bij Challenge Fuerteventura in mei en bestond uit 24 lange en halve afstand wedstrijden in heel Europa. De puntentelling eindigde bij Challenge Forte Village Sardinia in oktober.