Challenge Family Nutrition Guide vanaf nu te downloaden

Voeding is zonder twijfel het belangrijkste aspect van de voorbereiding op een wedstrijd, maar atleten besteden vaak toch meer tijd aan het trainen dan aan voedingsschema’s. Ze brengen uren door in het zwembad, op de fiets en tijdens hun hardlooprondjes, terwijl maar weinig tijd gestoken wordt in een goede planning voor voeding. Voeding wordt weleens de vierde discipline genoemd, en niet zonder reden. Voeding kan namelijk het verschil betekenen tussen winnen en de wedstrijd niet eens af kunnen maken. Als atleten een slechte wedstrijd hebben gehad, geven zij vaak aan dat dit kwam door voeding gerelateerde problemen: ze hadden geen energie meer, raakten uitgedroogd of hadden last van buikpijn. Ze namen te veel of te weinig in, probeerden nieuwe producten uit tijdens de wedstrijd waar ze nooit eerder mee hadden getraind, etc.

Vanaf nu kun je met de nieuwe Challenge Family Nutrition Guide een succesvol voedingsschema opzetten!

De belangrijkste onderwerpen die in de Challenge Family Nutrition Guide naar voren komen, zijn:

  • Voeding voor aanvang van de wedstrijd
  • Voeding tijdens de wedstrijd
  • Koolhydraatbronnen voor trainingen en wedstrijden
  • Het verbeteren van je prestatie en de rol van repen, energy drankjes, gels en koolhydraat drankjes
  • Hydratatie door middel van het verbeteren van vochtopname, het tegengaan van dehydratie en het berekenen van vochtverlies door zweet
  • Voeding na afloop van de wedstrijd en de dagen daarna, en;
  • Trainen met wedstrijdvoeding.

De Challenge Family Nutrition Guide is opgesteld door professor Asker Jeukendrup: een toonaangevende sportvoeding- en bewegingsfysioloog die het merendeel van zijn carrière aan de University of Birmingham (GB) heeft gewerkt en op dit moment gastdocent is bij Loughborough University. Professor Jeukendrup heeft gedurende zijn carrière meer dan 200 essays en hoofdstukken van publicaties geschreven, waarvan verschillende de theorieën achter sportvoeding hebben beïnvloed. Hij gelooft dat de wetenschap atleten en teams kan helpen met het bereiken van hun doelen. Gedurende zijn loopbaan heeft hij al met veel professionele atleten gewerkt (waaronder Chrissie Wellington en Haile Gebreselassie) om persoonlijke voedingsschema’s te ontwikkelen voor een verbeterde revalidatie en optimalisering van prestatie.

 

Asker is zelf geen onbekende van triathlon en doet regelmatig mee aan wedstrijden. Tot nu toe heeft hij 21 lange afstand triathlons volbracht. Kijk voor meer informatie over sportvoeding op www.mysportscience.com (twitter @jeukendrup).