Atleten beoordelen CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM 2016 met een 8,7

De organisatie van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM is trots op de uitslagen van de enquêtes die aan deelnemers en vrijwilligers van de 2016-editie zijn verstuurd. Van de respondenten gaf 93% van de atleten de wedstrijd het cijfer 8 of hoger, en als eindcijfer is de wedstrijd gestegen naar een 8,7 ten opzichte van een 8,5 in 2015. In vergelijking vinden ook meer atleten dan vorig jaar dat deze oudste lange afstand triathlon van Europa beter scoort dan andere wedstrijden waar zij aan mee hebben gedaan dit jaar. Bij de vrijwilligers geeft het merendeel aan tevreden te zijn geweest met de organisatie. “De feedback van atleten en vrijwilligers is erg belangrijk voor ons”, zegt race director Richard Belderok. “We proberen elk jaar de verbeterpunten op te pakken zodat we aan de wensen van iedereen blijven voldoen. Dit is het afgelopen jaar blijkbaar aardig gelukt omdat we opnieuw een stijging in de positieve reacties zien.”

Uit de enquêtes blijkt ook dat er aspecten van de wedstrijd blijven bestaan waar verbeteringen vallen te behalen, zoals de veiligheid van het fietsparcours (conditie wegen maar ook toegang voor ander verkeer en koeien). Het zogenaamde buitengebied van Flevoland, de agrarische delen van onze provincie waar het parcours doorheen loopt, blijft een belangrijk aandachtspunt voor de organisatie. Belderok: “Elk jaar verbetert de samenwerking tussen boeren, bedrijven en onze organisatie en ook volgend jaar vragen we boeren weer om rekening te houden met de afgezette wegen als dit in de knoop komt met hun planning om te oogsten bijvoorbeeld. Daarnaast blijven we atleten ook om begrip vragen dat bestemmingsverkeer af en toe toch het parcours op moet om bedrijven te bereiken. Wel zorgen we ervoor dat dit op de meest veilige manier gebeurt. Daarnaast gaan we opnieuw met de verantwoordelijke instanties in gesprek om te kijken hoe we de condities van het parcours kunnen verbeteren.”

Een ander punt waar de organisatie aan gaat werken is de verzorging van de vrijwilligers die op de wedstrijddag zelf actief zijn. In de enquête die specifiek aan de ruim 600 vrijwilligers is verstuurd, kunnen zij aangeven wat ze goede en minder goede aspecten vinden aan de organisatie. Een indrukwekkend aantal geeft aan volgend jaar weer mee te willen werken. “Daar zijn we natuurlijk erg blij mee als organisatie, want zonder vrijwilligers kan deze wedstrijd niet georganiseerd worden” volgens Belderok. CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM bestaat volledig uit vrijwilligers, inclusief de managers, wedstrijdleiding en bestuur. “Als wij signalen opvangen dat bepaalde dingen niet goed geregeld zijn waardoor sommige vrijwilligers het jaar daarop niet meer terug willen komen, dan moeten we daar natuurlijk hard aan gaan werken.”

CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM 2017
Op 9 september 2017 organiseert de CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM het Europees en Nederlands kampioenschap op de lange afstand triathlon. Atleten leggen een parcours af van 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km lopen door het polderlandschap van Flevoland. Ook wordt op 9 september weer de halve afstand georganiseerd en is deelname door teams met drie atleten mogelijk. Kijk voor een overzicht van alle wedstrijden die op 8, 9 en 10 september plaatsvinden op www.challenge-almere.com.