Challenge Almere sponsort TVA Eredivisie Triathlon teams

De Challenge Almere-Amsterdam gaat een heren- en een damesteam van de Triathlon Vereniging Almere sponsoren voor de prestigieuze Eredivisie Triathlon. Welzorg is co-sponsor van ‘Team Challenge TVA Almere’.

 

De Eredivisie is een landelijk circuit van vijf triathlonwedstrijden waaraan de top van Nederland deelneemt. De finale vindt plaats tijdens de Team Relay op de zondag van het grote Challenge Almere-Amsterdam weekend van 13-15 september.

 

De teams bestaan uit de dames Fiona Sleeuwenhoek, Christie Brouwer, Desiree Reekers, Jolanda  van der Meulen, Daniëlle Spoelder, Angelique van Tilburg en de heren Omar Brons, Tjardo Visser, Tjerk Jallema, Jarrich van Woersem, Frank Veltman, Jefry Visser. De zes heren en zes dames trainen bij de Triathlon Vereniging Almere, en volgen nu extra teamtrainingen voor de Eredivisie. De Triathlon Vereniging Almere heeft ook een team in de Eerste Divisie Triathlon.

(C) Rik Besselink

Onder leiding van teamcoach Merijn Schuurman maken deze teams zich op voor het grootse sportspektakel in Almere. Vorig jaar behaalden de Heren nog een 10e plek in de Eredivisie. Doelstelling van trainer Schuurman is een top 5 klassering voor zijn team. Niet onmogelijk als je naar de prestaties van de atleten kijkt: zo werd Tjardo Visser bij de heren onder de 23 Nederlands Kampioen op de Olympische afstand in 2012 en Wereld Kampioen O3 in 2008. Jarrich van Woersem werd al eens Nederlands Kampioen crosstriatlon bij de junioren en haalde een zilveren plak bij het Europees Kampioenschap. De reactie van Omar Brons op de vraag naar zijn beste prestaties: “Stel mij die vraag in oktober nogmaals.”

 

De Holland Triathlon vindt als organisator van de Challenge Almere-Amsterdam de relatie met de Almeerse triathleten erg belangrijk. “Enerzijds zijn de atleten het gezicht van de triathlonhoofstad Almere bij de verschillende wedstrijden in binnen en buitenland,” vertelt Richard Belderok, race director van Challenge Almere-Amsterdam, “anderzijds willen wij door samenwerking met de triathlonvereniging de triathlonsport stimuleren en waar mogelijk faciliteren. We zijn daarom ook erg blij dat Welzorg deze doelstellingen ondersteunt en zich als belangrijke co-sponsor heeft opgeworpen!”

 

In januari bracht Stichting Holland Triathlon het grote nieuws naar buiten over het samenwerkingsverband met Challenge Family. De Holland Triathlon Almere wordt sinds 1981 georganiseerd en doet dit jaar mee in de serie van vermaarde grote sport events “De Challenge Family” onder de naam CHALLENGE ALMERE – AMSTERDAM.