Challenge Almere-Amsterdam neemt Middle Distance op in programma 2021

De vraag naar een Middle Distance in Almere was zo groot, dat de organisatie achter Challenge Almere-Amsterdam heeft besloten deze afstand in 2021 weer op het programma te plaatsen. Terwijl dat jaar natuurlijk grotendeels in het teken zal staan van de 2021 World Triathlon Multisport Championships Almere-Amsterdam – van 3 tot en met 12 september vinden er maar liefst zes Wereldkampioenschappen in Almere plaats – ziet de organisatie nu dus ook de mogelijkheid om een Open Serie Middle Distance aan het programma toe te voegen.

De Middle Distance wordt als zogeheten ‘Side Event’ een open serie en zal geen Wereldkampioenschap zijn. Deze afstand zal op vrijdag 10 september 2021 plaatsvinden en starten om 10:30 uur. De inschrijving is per direct geopend en biedt plaats aan 1.000 atleten. In tegenstelling tot de verschillende WK’s verloopt de inschrijving voor de Middle Distance via de organisatie achter Challenge Almere-Amsterdam en niet via je Nationale Triathlon Federatie. De Middle Distance is een race voor Age Groupers en niet voor pro’s.

2021 World Triathlon Long Distance Championship and World Triathlon Aquabike Championship schuiven door naar zondag 12 september

Om de Middle Distance op 10 september te kunnen organiseren, vergt dat organisatorisch de nodige maatregelen. Daarom zal de 2021 Almere-Amsterdam Multisport World Championships Long Distance van zaterdag 11 september worden doorgeschoven naar zondag 12 september, ook om het voor atleten veiliger te maken. De starttijden blijven gelijk. Dit geldt ook voor de Open Serie Long Distance en de World Triathlon Aquabike Championship.

Atleten die al stonden ingeschreven voor de Open Serie Long Distance, maar geen mogelijkheid zien om op de nieuwe datum – 12 september 2021 – mee te doen, krijgen kosteloos de mogelijkheid om hun inschrijving te annuleren. Deze deelnemers wordt verzocht hun annulering vóór 20 november door te geven. Na die datum is kosteloos annuleren niet meer mogelijk, behalve wanneer er bij inschrijving is gekozen voor een annuleringsverzekering.

Middle Distance en Long Distance niet te combineren

Met het oog op de veiligheid en gezondheid van de deelnemers, is het atleten die op vrijdag 10 september meedoen aan de Middle Distance door de internationale bond niet toegestaan om op zondag 12 september ook nog mee te doen aan de Long Distance race.

Middle Distance geen onderdeel van World Triathlon ‘Multisport Legend’

Atleten die graag World Triathlon ‘Multisport Legend’ willen worden – deze prestigieuze titel én de daarbij behorende unieke medaille krijg je als je tijdens het 2021 World Triathlon Multisport Championships Almere-Amsterdam meedoet aan vier of meer verschillende WK’s – mogen de Middle Distance niet meetellen als wedstrijd. De Middle Distance is immers een Open Serie en geen WK.

Programma 2021 World Triathlon Multisport Championships Almere-Amsterdam

Verder verandert er weinig aan het programma van de 2021 World Triathlon Multisport Championships Almere-Amsterdam. Zo vindt de openingsceremonie nog steeds plaats op 3 september en ook de World Triathlon Sprint Duathlon Championship(4 september 2021), de World Triathlon Standard Duathlon Championship (5 september 2021), de World Triathlon Cross Triathlon Championship (7 september 2021) en de World Triathlon Aquathlon Championship (9 september 2021) blijven ongewijzigd. Alleen de World Triathlon Long Distance Championship, de Open Serie Long Distance en de World Triathlon Aquabike Championship worden een dag doorgeschoven en vinden dus plaats op 12 september 2021.

Side events

In Almere zullen naast de Middle Distance ook andere side events worden gehouden die niet onder de 2021 Almere-Amsterdam Multisport World Championships vallen. Zo vinden op 9 september 2021 de Junior Challenge en Family & Business Relay plaats.