Uitdaging: Challenge Almere-Amsterdam ‘Solo Challenge’

Terwijl aankomende zaterdag de hoogmis van ons evenement zou plaatsvinden – de Long Distance – loopt alles dit jaar helaas een beetje anders. Deze week geen wedstrijden, we kunnen jullie niet bij de finish opwachten en we zullen nog een jaartje moeten wachten om weer met jullie te genieten van een week vol prachtige sportprestaties. Maar, natuurlijk willen we ook de 2020-editie van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM niet ‘zomaar’ aan ons voorbij laten gaan.

We dagen je dan ook uit om mee te doen aan de CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM ‘Solo Challenge’. Wat houdt deze Challenge in?

-Vanaf zaterdag 12 september heb je tot en met woensdag 30 september de tijd om op eigen gelegenheid 90 kilometer te fietsen en 21.1 kilometer te lopen over het parcours dat jaarlijks tijdens CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM wordt gebruikt. De parcoursen vind je hier: fietsparcours & loopparcours. Deze wijken iets af van het originele parcours, omdat er uiteraard géén gebruik gemaakt zal worden van de autowegen.

-Beide onderdelen leg je achter elkaar en op dezelfde dag af.

-Tijdens de Solo Challenge ben je uiteraard ‘gewoon’ deelnemer aan het verkeer. Dat betekent dat je je aan alle verkeersregels dient te houden en geen gebruikmaakt van de autoweg. Tijdens het fietsen blijf je dus op de fietspaden. Dat betekent dus dat je onder andere de Poortdreef niet volgt (maar het fietspad langs het Almeerderstrand, zie GPX) en vanaf de Stichtse Brug ook een stuk autoweg overslaat, maar de dijk aanhoudt. Veiligheid staat voorop en deelname is op eigen verantwoordelijkheid en risico.

-We kiezen ervoor om geen zwemonderdeel toe te voegen aan de Solo Challenge. Het Weerwater – waar ons zwemonderdeel altijd plaatsvindt – is een recreatieplas waar veel pleziervaart plaatsvindt. Met het oog op de veiligheid kiezen we dus alleen voor een fiets- en looponderdeel.

-Stuur ons – vóór 1 oktober – de uitkomsten van je fiets- en looponderdeel door (op info@challenge-almere.com en met ‘Solo Challenge’ in de onderwerpsregel) en dan maken wij op basis van de totaaltijden een virtueel klassement op. We verloten willekeurig vijf goodiebags onder de deelnemers. Daarbij kijken we dus niet naar wie het snelst is.

Heel veel plezier!