Challenge Almere-Amsterdam 2014 realiseert economische impact van 1,1 miljoen in Flevoland

De cijfers van de economische impact die de Challenge Almere-Amsterdam 2014 op Flevoland had zijn inmiddels bekend en vastgesteld op ruim 1,1 miljoen euro. Het onderzoek, uitgevoerd door Sportservice Flevoland, heeft de bestedingen van bezoekers en de organisatie zelf onderzocht tijdens en rondom het Challenge Almere-Amsterdam weekend van 12 t/m 14 september 2014. De economische impact van de Almeerse triathlon steeg met 37,5% ten opzichte van 2013 (€ 800.000).

Het onderzoek dat gedaan is volgens de landelijke WESP-methode (Werkgroep Evaluatie Sportevenementen) kijkt vooral naar additionele uitgaven van bezoekers die, als de Challenge Almere-Amsterdam niet had plaatsgevonden, niet naar Almere en regio waren gekomen. De bezoekers die voor het onderzoek ondervraagt zijn kwamen zowel uit Nederland als uit het buitenland, en gaven gemiddeld € 59,11 uit. Dit werd vooral aan eten en drinken uitgegeven. Daarnaast overnachtte bijna 20% van de bezoekers in Almere en omgeving.

Organisatie en regio

Door het inhuren en afnemen van lokale en regionale leveranciers besteedde de organisatie van Challenge Almere-Amsterdam vooral in Flevoland. Deze lokale inbedding is belangrijk voor het draagvlak van de wedstrijd binnen Almere en de provincie Flevoland volgens commercieel directeur Jort Vlam. “De organisatie van Challenge Almere-Amsterdam is erg blij met de aangetoonde meerwaarde van de triathlon voor Almere en de rest van Flevoland in economisch opzicht. De stijging in zowel de economische impact als in het aantal deelnemers en toeschouwers laat zien dat we een goede weg ingeslagen zijn met de triathlon”, aldus Vlam.

Challenge Almere-Amsterdam 2015

In 2015 wordt de Challenge Almere-Amsterdam op zaterdag 12 september georganiseerd. Van 11 t/m 13 september worden daarnaast diverse andere wedstrijden georganiseerd onder de Challenge Almere-Amsterdam vlag, waaronder de Junior Challenge, Senior Challenge en Business & Family Relays. Op zondag wordt bovendien weer gestreden om de finale van de Eredivisie Triathlon.