Zorggroep Almere nieuwe gouden sponsor Challenge Almere-Amsterdam

Challenge Almere-Amsterdam kondigt met trots de samenwerking aan met Zorggroep Almere. Als gouden sponsor zal deze grootste Almeerse zorginstelling de medische dienst faciliteren tijdens het triathlonweekend van de Challenge in september. De artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en andere (para)medisch personeelsleden van Zorggroep Almere staan klaar om atleten bij de finish op te vangen maar ook om op het parcours medische ondersteuning te verlenen. Daarnaast zorgt de Zorggroep voor de nodige faciliteiten en medicatie om atleten goed te kunnen helpen mocht dat nodig zijn.

“Zorggroep Almere is er voor alle Almeerders. De triathlon is als oudste evenement een belangrijk onderdeel van de korte maar rijke geschiedenis van Almere. Heel veel inwoners zijn als atleet of als vrijwilliger actief bij de triathlon. Daarom zien wij het als onze verantwoordelijkheid om ook bij dit bijzondere evenement iets te kunnen betekenen voor de stad en haar inwoners,” vertelt Lidy Hartemink, bestuurder van Zorggroep Almere. Zorggroep Almere is met 21 gezondheidscentra en 7 woonzorgcentra de grootste zorgaanbieder in Almere. “De medewerkers werken volgens de ideologie van Planetree, waarbij zorg op maat het uitgangspunt is. Ook bij de triathlon is er sprake van maatwerk. Vanaf 2015 maakt Zorggroep Almere deel uit van de gouden sponsoren van de triathlon door het leveren van mensen en materialen.”

Lokale sponsoren & Challenge Almere – Amsterdam

“Naast commerciële sponsoren die financiële bijdragen leveren, zijn juist ook de maatschappelijke partners belangrijk voor onze organisatie,” reageert Patrick Seinstra, voorzitter Challenge Almere-Amsterdam. “Zij kunnen ons immers voorzien van deskundigheid, materieel en bemensing. Zorggroep Almere is zo’n partner waarmee we verzekerd zijn van de optimale zorg voor deelnemende atleten voorafgaand en tijdens het evenement.

De organisatie hecht veel belang aan samenwerking met lokale en regionale sponsoren. “We delen het belang om hier een aantrekkelijk en sportief evenement neer te zetten.” De afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld samenwerkingen aangegaan met Almeerse en Flevolandse bedrijven en instellingen als Boogaart Almere, Toyota Zonneveld, Sportservice Flevoland, Waterschap Zuiderzeeland, Vitens, Diks Autoverhuur, en de hoofdsponsor Rabobank Almere.

Challenge Almere-Amsterdam 2015

Het triathlonweekend vindt plaats op 11, 12 en 13 september 2015. De Challenge Almere-Amsterdam start en finisht in Almere en neemt atleten mee door de polders van Flevoland. De lange afstand triathlon bestaat uit een parcours van 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 hardlopen en vindt samen met de halve triathlon, Tritogether en Business4Tri plaats op zaterdag 12 september.