Zomerse omstandigheden zorgen voor prachtige Junior Challenge Zeewolde

Na de kou tijdens de eerste Junior Challenge van dit seizoen, afgelopen februari in Biddinghuizen, was het vandaag in Zeewolde totaal anders: een strakblauwe lucht, een felle zon en een heerlijke temperatuur maakten de omstandigheden om een triathlon te volbrengen geweldig. Ruim tweehonderd enthousiaste scholieren stonden er dan ook aan de start en genoten van de Junior Challenge Zeewolde.

Dat enthousiasme kwam soms wel iets ná de start overigens. Neem bijvoorbeeld de dertienjarige Mick, die voordat hij begon aan zijn eerste triathlon ooit, wel een beetje de kriebels had. ,,Of ik zin heb? Nou, eigenlijk niet zo. Zwemmen, fietsen én lopen: dat is toch niet te doen?” Een klein uur later, 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2.6 kilometer hardlopen verder, dacht hij daar heel anders over. ,,Dit was echt heel stoer”, met een grote lach op zijn gezicht. ,,Ik vond het heel vet om te doen. Ik kreeg het eigenlijk pas zwaar tijdens het lopen, maar toen heb ik geprobeerd om alles te geven. Volgens mij is dat aardig gelukt.”

Iemand bij wie dat ook lukte, was de eveneens dertienjarige Jolien. ,,Het leukste vond ik het dat mijn familie en vrienden langs de kant stonden om mij – maar ook alle andere kinderen – aan te moedigen. Heel gezellig en ook motiverend. Ik heb een paar stukjes gewandeld, maar probeerde steeds door te gaan omdat ik wist dat er zoveel mensen naar ons stonden te kijken. Nu ben ik moe, maar vooral ook heel erg trots. Normaal doe ik aan hockey, iets heel anders, maar dit heb ik toch maar mooi gedaan. Ik vond het véél leuker dan ik dacht en wil dit best vaker gaan doen.”

Die kans krijgt Jolien gelukkig al vrij snel, want op 13 juli is de eerstvolgende Junior Challenge op Urk. Op 25 augustus volgt dan de Junior Challenge van Noordoostpolder en op 12 september de Junior Challenge Almere-Amsterdam. Als het aan de twaalfjarige Stan ligt, is hij er dan ook weer bij. ,,Dit is toch veel leuker dan achter je computer zitten? Lekker sporten en dan ook nog eens met je vrienden samen. Ik heb een geweldige middag gehad.”