Tessa Koenis biedt jaarlijks homestay aan atleten: ‘Het is spannend, maar vooral heel leuk’

Het kan wel eens druk zijn in huis, een beetje dringen zelfs en af en toe een beetje lastig door een taalbarrière, maar toch zou Tessa Koenis er niet aan moeten denken een jaartje geen homestay aan atleten van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM aan te bieden. Ze doet dit – vanzelfsprekend met haar gezin – nu al vier jaar en dat bevalt haar ten zeerste. ,,De atleten zijn altijd dankbaar en enthousiast. Voor ons is het een geweldige manier om onderdeel van ‘de triathlon’ uit te maken.”

CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM is dan ook een wedstrijd die altijd tot de verbeelding spreekt bij de familie Koenis, zo legt Tessa uit. ,,We zijn er altijd, staan ook altijd langs de kant. Toen we via vrienden hoorden dat je atleten gedurende de dagen rond de race onderdak kunt bieden, hebben we meteen gekeken hoe we dat konden regelen. De eerste keer is dat natuurlijk best een beetje spannend.”

Het scheelt dat Koenis voldoende ruimte in huis heeft en zelfs een tweede badkamer. Daarnaast is het fijn dat het hele gezin – haar man en kinderen – het ook gezellig vindt om atleten in huis te nemen. ,,Voor de race zijn de atleten natuurlijk best een beetje gespannen, maar dan proberen wij ze in zoveel mogelijk dingen te ontzien. We maken ze een beetje wegwijs in Almere, helpen ze met eventuele vragen die ze hebben en ik probeer zelfs bij het zwembad te regelen dat er op bepaalde momenten extra getraind kan worden. Andersom werkt het trouwens precies hetzelfde: de sporters die bij ons hebben geslapen, hebben altijd heel veel interesse in onze levens gehad. We hebben ook altijd contact met ze gehouden, zelfs jaren na de race.”

Volgens Koenis is het extra leuk om de atleten die bij je overnachten, tijdens de wedstrijddag aan te moedigen. ,,Dat zijn dan toch mensen die je een beetje kent, hè? Diezelfde avond sluiten we de dag vaak gezamenlijk af aan onze keukentafel. Trekken we een wijntje open, pakken we wat chips. Ja, dan zijn de atleten natuurlijk een stuk losser omdat de race achter de rug is”, lacht ze.

Homestay aanbieden is volgens Koenis dan ook een echte aanrader. ,,Je leert nieuwe mensen kennen, beleeft de wedstrijd op een andere manier en bovenal zijn het vooral gewoon hele gezellige dagen met elkaar.”

Aanmelden of informatie opvragen over homestay

Heb je interesse en lijkt het jou ook leuk om dit jaar homestay aan te bieden aan deelnemers van Challenge Almere-Amsterdam? Mail dan naar info@challenge-almere.com en we geven je alle informatie die je nodig hebt!