Relays ook dit jaar weer groot succes

Dat de verschillende Relays ieder jaar weer populairder worden, is een understatement. Met alleen al honderd deelnemende teams aan de Business Relay, mag gerust van een succes gesproken worden. Helemaal als je bedenkt dat er ook nog ontzettend veel teams aan de start stonden van de Family Relay en Junioren Team Relay. De afstanden voor al deze relays waren gelijk: 380 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen en 2 kilometer hardlopen.

Snelste tijden werden neergezet op de Family Relay. Uiteindelijk bleek ‘De Dolfijn’ het snelste team. In een tijd van 1.14.27 kwam dit trio als eerste over de finish en daarmee was het overduidelijk het sterkste team. Een kleine tien minuten later, namelijk in een tijd van 1.22.32, kwam Super Pickles USA binnen dat daarmee de tweede plaats pakte. Derde werd ‘De 3 Musketiers’ in een tijd van 1.25.23.

Nog voor de Family Relay ging overigens de Junioren Team Relay van start. Onder een strakblauwe lucht en felle zon, doken de junioren het Weerwater in. Deze teams bestonden echter niet uit drie, maar vier atleten. Snelste team was TVAlmere in een tijd van 1.46.29. TVS ’90 Spijkernisse werd tweede in 1.51.41 en derde team was TLV De Langstraat in 1.57.24.

De RABO Business Relay werd gewonnen door EFPC uit Bilthoven (zie foto). Dit trio had 1.29.45 nodig om de triatlon te volbrengen. Flevo Fysio 1 werd tweede in een tijd van 1.30.02. Derde werd Flevo Cardio 2 in een tijd van 1.30.47.