Meer inschrijvingen voor Challenge Almere-Amsterdam dan vorig jaar – Limiet van 750 deelnemers op de halve triathlon

Na een zeer succesvol Europees Kampioenschap in 2014 lijkt het erop dat er voor de Challenge Almere-Amsterdam editie in 2015 nieuwe records gebroken gaan worden. In 2014 mocht de organisatie al het record aantal deelnemers van ruim 2100 atleten ontvangen, waarvan 1100 aan de start stonden op de hele en de halve triathlon. Met nog een kleine 6 maanden te gaan voor het evenement in september 2015 lopen de inschrijvingen ruim voor op het aantal van vorig jaar op hetzelfde moment! De hele triathlon heeft nu ruim 5% meer registraties en blijft na twee jaar groei nog steeds gestaag doorgroeien. Wat vooral opvalt is dat de halve triathlon 25% voorloopt. Deze afstand is ongekend populair en wordt door veel atleten als goede voorbereiding gezien op een mogelijk debuut op de hele triathlon in Almere een jaar later. Door de grote belangstelling ziet de organisatie zich wel genoodzaakt om een limiet van 750 deelnemers in te stellen voor de halve triathlon. Wil jij ook aan de start staan in september? Schrijf je dan nog snel in!

“Het is mooi dat de oudste race van Europa weer zo leeft bij atleten. Het snelle en vlakke parcours in de eindeloze polders van Flevoland blijft een race die iedereen een keer gedaan wil hebben,” aldus Race Director Richard Belderok.

De Challenge Almere-Amsterdam vindt dit jaar plaats op 11, 12 en 13 september. Zowel beginnende sporters als professionals kunnen deelnemen aan dit evenement. Op vrijdag worden bijvoorbeeld de Junior en Senior Challenges georganiseerd, en op zondag kunnen families, vrienden en bedrijven een Estafette serie van een superkorte sprint triathlon afleggen. Het weekend wordt afgesloten met de snelste mannen en vrouwen van Nederland op de korte afstand tijdens de finale van de Lotto Eredivisie.