Loopparcours gepresenteerd en fietsparcours bijgewerkt

Vandaag presenteert de organisatie van de 2014 ETU Challenge Almere-Amsterdam haar bijgewerkte loop- en fietsparcoursen.

Het loopparcours is ten opzichte van de 10-kilometerronde van vorig jaar flink veranderd, het bevat nu een kleine lus op het Forum in het stadscentrum en volgt de contouren van het Weerwater. De loopronde meet nu slechts 7 kilometer en wordt daardoor 6 keer door de atleten op de Lange afstand genomen om op exact 42,2km uit te komen. De atleten op de Halve afstand nemen 3 keer deze ronde. Dit houdt in dat het wisselpunt voor de tweede hardloper van de Business4Tri (Halve afstand) nu plaatsvindt bij de tweede coachpost, die geplaatst is bij restaurant ‘The View’ aan het Bergsmapad.

De volledige details over het loopparcours, inclusief GPX-bestanden, kunnen gevonden worden op het onderdeel ‘parcours‘ op onze website.

Daarnaast is ook de kaart van het fietsparcours bijgewerkt. Nu de voorafgaand nog niet voltooide weg in de ‘Stille Kern’ in Zeewolde recent wel afgemaakt is, bleek de ronde te lang te worden en was het nodig om de kleine lus bij Lelystad uit het parcours te halen. Dit houdt in dat het fietsparcours nu 180km is voor de Lange afstand en 92,5km voor de Halve afstand.

De details over het fietsparcours, inclusief GPX-bestanden, zijn terug te vinden op onze website.

skyline almere