Junior Challenge mooie opening van Challenge Almere-Amsterdam

De échte opening was het niet, er werd tenslotte om 8.30 uur al gestart met de Senior & No Limit Challenge terwijl de Junior Challenge om 11.00 uur van start ging, maar de bijna 600 scholieren waren wel de eerste triatleten die vrijdagmiddag over de finish van Challenge Almere-Amsterdam kwamen. Daar genoten ze weer als vanouds van.

De snelste scholier van de dag bijvoorbeeld, Niels, vond het heerlijk om mee te doen aan de race. ,,Het was leuk. Ik doe al zes jaar aan triathlon en weet dus ook wel wat ik kan verwachten. Ik vind alle onderdelen leuk om te doen, kan niet kiezen wat ik het leukste vind. Ik had in ieder geval een goede race en een mooie voorsprong.”

Dat van die voorsprong klopt zeker, want Niels kwam uiteindelijk met een voorsprong van bijna vier minuten over de finish. Maar zo’n Junior Challenge gaat eigenlijk nog veel meer om de gezelligheid, het enthousiast maken van scholieren die normaal niet zo snel aan een triathlon meedoen. Eerder dit seizoen werden er al Junior Challenges gehouden in Zeewolde, op Urk en in Emmeloord. Almere is traditiegetrouw de vierde. Onder prima omstandigheden, het was droog en er stond niet al te veel wind, werd de wedstrijd door bijna 600 leerlingen afgewerkt.

Eén van de deelnemers was Josephine. Vorig jaar deed ze voor het eerst mee in Almere, maar wegens te harde wind werd het fietsen toen noodgedwongen afgelast en werd er alleen gezwommen en gelopen. Dit jaar deed ze voor het eerst een triathlon. ,,Ik vond het heel leuk. Er stonden heel veel mensen langs de kant en die waren allemaal heel enthousiast. Dat zorgt echt voor een gave sfeer.”

Jasper, voor hem was het ook de eerste triathlon, beleefde ook een mooie dag maar had het wel zwaar. ,,Vooral het zwemmen was erg wennen. Daar had ik ook niet voor getraind, dus dat viel best een beetje tegen. Het was echt zwaarder dan ik dacht, maar ik wil dit zeker nog een keer doen. Het is gezellig en de sfeer was tof.”