Inschrijving Junior Challenge geopend

Scholieren kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Junior Challenge: het Nederlands Kampioenschap Scholentriathlon dat plaatsvindt tijdens de Challenge Almere-Amsterdam op vrijdag 9 september 2016. De jongeren gaan de strijd met elkaar aan op het officiële parcours van de oudste lange afstand triathlon van Europa. Ze leggen een parcours af van 380 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en 4,2 kilometer hardlopen. Individuele scholieren doen mee als onder- of bovenbouw en daarnaast strijden scholen tegen elkaar in het scholenklassement. De Junior Challenge wordt mede georganiseerd door de Almeerse middelbare school Echnaton en onder de vlag van KVLO-Schoolsport, Olympic Moves, waardoor het een Nederlands Kampioenschap is waaraan zowel wedstrijdsporters als recreatieve sporters mee kunnen doen. Scholieren kunnen zich via hun sportdocent laten inschrijven via het formulier op de pagina van de Junior Challenge.

De jonge atleten starten op 9 september om 11.00 uur met een zwemronde in het Weerwater in Almere Stad. Vervolgens fietsen ze 18 kilometer langs het Weerwater en de bossen van Almere Haven en Hout, waarna ze aan hun sprint beginnen vanaf de Esplanade. In totaal leggen de leerlingen 1/10e lange afstand triathlon af! Het parcours is verbeterd ten opzichte van vorig jaar waardoor scholieren nog betere tijden kunnen neerzetten. De prijsuitreiking vindt vrijdag 9 september direct na afloop (13.00 uur) van de Junior Challenge plaats op de Esplanade in Almere Stad.

Sportdocenten van Nederlandse middelbare scholen kunnen hun leerlingen t/m 23 juli gratis inschrijven via deze website (pagina Junior Challenge). Voor inschrijvingen die later binnenkomen wordt een bijdrage van 2,50 euro per leerling gevraagd. De inschrijving voor de Junior Challenge sluit op 21 augustus 2016 of wanneer het maximum aantal inschrijvingen is behaald. Indien de leerling zelf geen geschikte fietshelm heeft, vraagt de organisatie een bijdrage van 1 euro per leerling om voor hen een helm te regelen.

Challenge Almere-Amsterdam
De Challenge Almere-Amsterdam (voorheen Holland Triathlon) is de oudste lange afstand triathlon van Europa en de een-na-oudste ter wereld. De lange afstand triathlon wordt als sinds 1983 in Almere georganiseerd, en vindt dit jaar op 10 september plaats. Atleten leggen een parcours af van 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer lopen. De wedstrijd start en eindigt in Almere en voert deelnemers mee door Flevoland. Kijk voor meer informatie over het programma en inschrijfmogelijkheden op de pagina van de Junior Challenge.