Indrukwekkend startveld bij eerste Challenge Almere-Amsterdam

Almere – 25 juli 2013 – Ruim anderhalve maand voor de eerste Challenge Almere-Amsterdam van start gaat, is er een indrukwekkend startveld. Na de aansluiting van de Holland Triathlon Almere bij het prestigieuze internationale Challenge-circuit weten ook de toppers de wedstrijd in Almere weer te vinden.

Dit jaar zullen er twee Nieuw-Zeelanders aan de start verschijnen. Dylan McNiece winnaar van Challenge Wanaka en Challenge Taiwan en de nummer 3 van Challenge Roth in 2011, Keegan Williams, gaan proberen de toon te zetten in Almere. Grootste uitdagers van de twee Kiwi’s  lijken op dit moment uit Duitsland te komen. De winnaar in Almere in 2009, Georg Potrebitsch komt proberen om de wedstrijd voor de tweede keer op zijn naam te schrijven. De man in vorm lijkt op dit moment Markus Fachbach. In een supertijd van 8.12.13 uur wist hij 4e te worden bij de Challenge Roth. Andere kanshebbers zijn Bart Colpaert (België) en Gergo Molnar (Hongarije).

Daarnaast staan de Nederlandse toppers ook aan de start. Zij zullen naast de overall winst ook strijden voor de Nederlandse titel. Dirk Wijnalda, inmiddels al goed voor twee overwinningen in Almere, krijgt hier vooral concurrentie van de mannen van het Davilex triathlon-team: Erik-Simon Strijk, Roeland Smits en Diederik Scheltinga. Daarnaast zal Remy Vasseur proberen zijn 3e plaats van vorig jaar in te ruilen voor een treetje hoger in Almere. De lokale Almeerse favorieten Thomas Naasz en Martijn Boot zullen natuurlijk proberen zich in deze titanenstrijd te mengen.

Bij de dames zal winnares van vorig jaar Heleen bij de Vaate vooral concurrentie krijgen van de Amerikaanse Hillary Biscay. Biscay wist in de afgelopen jaren al 18 keer op het podium van de lange afstand triathlons te eindigen en is zelfs 30 keer in de top 5 geëindigd.  Ook Irene Kinnegim, de winnares van 2010 en 2009 en Carla van Rooijen die in 2009, 2010 en 2012 op het podium stond, zullen zich proberen te mengen in de strijd om het eremetaal.

Zie alle top athleten hier