Challenge Almere-Amsterdam 2013 te zien bij RTL7

Oudste triathlon van Europa wordt weer nationaal en international triathlonspektakel
Almere – 16 augustus 2013 – Sinds de aansluiting van de Holland Triathlon bij de internationale Challenge Family in januari van dit jaar, zit de Holland Triathlon flink in de lift. Zo verwacht de organisatie deelnemers uit maar liefst 35 landen en heeft zij vandaag bekend gemaakt dat de oudste triathlon van Europa dit jaar weer te zien zal zijn op nationale televisie. RTL 7 zendt op zaterdag 21 en zondag 22 september twee wedstrijdverslagen van een half uur uit.

1:1 producties

Het Almeerse mediabedrijf 1:1 Producties zal met maar liefst vijf camera’s de wedstrijd gaan volgen. “De beelden die wij schieten zijn ‘s middags rechtstreeks te zien in het finishstadion,” vertelt directeur Erwin Beenhakker, “dat verhoogt de beleving op het finishterrein. Na het evenement zullen twee programma’s van een half uur gemaakt worden, die een week later bij RTL7 te zien zullen zijn. ”De eerste aflevering gaat over de finale van de Lotto Eredivisie Triathlon, waarbij de top van de Nederlandse triatleten strijdt om de circuitwinst. “Dit is een spectaculaire wedstrijd, waarbij 4 atleten in estafettevorm achterelkaar een super-sprint afleggen,” aldus race director Richard Belderok, “de tweede aflevering gaat over de traditionele Lange Afstand, die voor de 31e keer in Almere georganiseerd wordt.”.

“Het is geweldig nieuws dat de Triathlon weer ‘terug’ is op nationale televisie,” laat directeur Rembert Groenman namens de Nederlandse Triathlon Bond weten. “Aan de ene kant weten veel mensen de legendarische triathlonuitzendingen van de AVRO zich nog levendig te herinneren. Aan de andere kant zien we de ontwikkeling van de sport in de eigentijdse Eredivisie. Old meets new!” De triathlonsport wint flink aan populariteit in Nederland de laatste tijd, in de afgelopen zes maanden weet de nationale bond al een ledengroei van 5% te noteren.

foto: Erwin Beenhakker (r) en race director Richard Belderok (m) schudden elkaar de hand na ondertekening van de uitzendovereenkomst. Links commercieel directeur Jort Vlam met het contract.