Highlight: Tri-Together en Business4Tri

Bij Challenge Almere-Amsterdam vind je uitdagingen in alle soorten en maten. In deze Highlight belichten we de estafettes van de zaterdag; zijnde de Tri-Together en de Business4Tri.

De Tri-Together is een traditionele estafette, met teams bestaande uit 3 teamleden. Hiervan gaat er één zwemmen, één fietsen en tenslotte één lopen. De afstanden zijn gelijk aan die van de Challenge Long Distance; er wordt 3,8 (2 rondes) gezwommen, 180 km (2 rondes) gefietst en 42,2 km (4 rondes) gelopen. Er wordt 15 minuten na de Elite Wave van de Europese Kampioenschappen gestart. Ons advies: vind een team en schrijf je in!

De Business4Tri in de huideige vorm is vorig jaar aan het programma toegevoegd. Deze estafette vindt tegelijk met de Halve Triathlon plaats, de start is slechts 5 minuten achter deze grote startwave. Om deel te nemen aan de Business4Tri is een team van 4 nodig. Het eerste teamlid zwemt 1 ronde van 1,9 km, en vindt onderweg naar de Transision Area het tweede teamlid. Dit teamlid pakt de fiets en rijdt 1 ronde van 90 km. Na terugkeer in de wisselzone, en het ophangen van de fiets, stuurt hij/zij teamlid 3 weg voor een loopronde van 10,6 km. Ook het vierde teamlid loopt 10,6 kilometer. De laatste 100 meter worden door het hele team samen gelopen. Dus motiveer je collega’s en schrijf je in!