Geen CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM 2020: ‘Onzekerheid staat waarborgen kwaliteit in de weg’

Met pijn in ons hart en een brok in de keel moeten we jullie vandaag op de hoogte brengen van een zeer lastig besluit dat we zojuist hebben genomen: dit jaar – 2020 – zal CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM in zijn geheel geen doorgang vinden. Het is een besluit dat ons zéér zwaar valt, maar tegelijkertijd beseffen we ons heel goed dat dit het enige juiste besluit is dat we op dit moment kunnen nemen.

Met alle coronamaatregelen die er op dit moment nog gelden, is het onmogelijk om in september de kwaliteit van ons evenement te garanderen. Er is helaas nog steeds teveel onduidelijk over hoe er de komende periode zal worden omgegaan met grotere evenementen. Ter verduidelijking, CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM heeft circa 4000 deelnemers, 700 vrijwilligers en trekt jaarlijks gemiddeld 30.000 man publiek op een evenemententerrein midden in het centrum van een grote stad.

Waarom nemen we dit besluit nu pas? Dat heeft een even logische als simpele verklaring: de toetsingskaders voor een evenement als CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM zijn de afgelopen weken regelmatig aangepast en daardoor bleef er telkens perspectief. Tegelijkertijd bleef dat perspectief onduidelijk. Daarom hebben we vandaag het definitieve besluit genomen om ons evenement niet te organiseren. Op dit moment is het voor ons nog zeer onzeker of we een vergunning zouden krijgen en we willen jullie – onze atleten waar we dit evenement voor organiseren – niet langer in onzekerheid laten. Langer uitstel is helaas geen optie: de voorbereidingstijd op ons evenement wordt dan te kort, waardoor we de kwaliteit van onze wedstrijd niet meer kunnen waarborgen.

Alle atleten krijgen vandaag een persoonlijke mail met daarin informatie over refunds.

Voor nu rest ons te zeggen: deze beslissing valt ons zwaar, maar we begrijpen dat het voor jullie een minstens zo grote teleurstelling is. We beloven jullie één ding: volgend jaar zetten we ‘gewoon’ weer een prachtig evenement neer. Dan komen we terug met het ITU Multisport World Championships en daarmee ook de 40ste editie van deze geweldige wedstrijd. Wij kunnen niet wachten!

Team CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM