Flevolandse triathlons lanceren Junior Challenge Flevoland Circuit

Flevolandse triathlon-organisaties hebben de handen ineengeslagen om samen een nieuw triathloncircuit op te zetten voor junioren: Junior Challenge Flevoland Circuit. In dit circuit doen middelbare scholieren mee aan de juniorafstanden van Dronterland Triathlon, Zeewolde Endurance, Suydersee Triathlon Urk, Fit Fun Noordoostpolder Triathlon en CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM. Het circuit geeft alle Nederlandse middelbare scholieren de kans actiever kennis te maken met de triathlonsport. Door hen bij alle Flevolandse triathlonwedstrijden de mogelijkheid te bieden om op een voor hen haalbare afstand mee te dingen naar het kampioenschap, hopen de Flevolandse triathlon organisaties meer enthousiasme voor deze sport te creëren. De finale van het circuit vindt in september 2017 plaats tijdens de Junior Challenge van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM waarbij tijdens het NK Scholentriathlon de beste Nederlandse school bekend wordt gemaakt.

Een triathlon bestaat uit drie disciplines: zwemmen, fietsen en lopen. Bij een Junioren triathlon strijden scholieren tegen klasgenoten en andere jongeren in twee leeftijdscategorieën: tot 16 jaar en 16+. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes. De afstand van een Juniortriathlon is veel korter in vergelijking met de lange afstand triathlon zodat iedere leerling mee kan doen. Het Junior Challenge Flevoland Circuit is open voor alle leerlingen uit Nederland en speelt zich af bij alle Flevolandse wedstrijden. Bij elke wedstrijd wordt een klassement opgesteld op basis van een puntentelling. De twee hoogste puntenverzamelaars van één school per categorie tellen mee voor het klassement (dus max acht leerlingen per school). Tijdens de finale in Almere doet een afvaardiging van een school mee in de topserie, dit zijn maximaal twee leerlingen per categorie. Alle punten die in het jaar bij alle evenementen verzameld zijn, worden opgeteld om tot de eindrangschikking te komen. In het eindklassement wordt de winnende school van de officieuze NK Scholentriathlon bepaald. Scholen kunnen ook aan één of enkele wedstrijden van het circuit deelnemen, ze worden dan alsnog meegeteld in het klassement.

Deelnemende triathlons aan het Junior Challenge Flevoland Circuit
Dronterland Triathlon – Juni – 250 m zwemmen | 10 km fietsen | 2,5 km lopen
Zeewolde Endurance – Juni – 250 m zwemmen | 10 km fietsen | 2,6 km lopen
Suydersee Triathlon Urk – Augustus – 500 m zwemmen | 15 km fietsen | 5 km lopen
Fit Fun Noordoostpolder Triathlon – Augustus – 250 m zwemmen | 10 km fietsen | 2,6 km lopen
Junior CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM – September – 380 m zwemmen | 18 km fietsen | 4,2 km lopen

Inschrijven
Scholieren worden door hun gymdocenten ingeschreven voor de verschillende wedstrijden via de inschrijfsystemen van de betreffende wedstrijden. Kijk voor meer informatie over het circuit, de deelnemende wedstrijden en de spelregels op www.juniorchallengeflevoland.nl

Junior Challenge Flevoland Circuit wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Flevoland, Gemeente Almere, Nederlandse Triathlon Bond, Dronterland Triathlon, Zeewolde Endurance, Suydersee Triathlon Urk, Fit Fun Noordoostpolder Triathlon, Sportservice Flevoland en CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM.