Challenge Almere-Amsterdam feestelijk van start met Nederlands Kampioenschap voor Scholieren

ALMERE – Drie dagen Challenge Almere-Amsterdam zijn vanochtend feestelijk van start gegaan met de Junior Challenge. De Junior Challenge, die 380 meter zwemmen, 18 km fietsen en 4,2 km hardlopen beslaat, was tevens het Nederlands Kampioenschap voor Scholieren. Maar liefst 700 scholieren stonden om 11.00 uur aan de start voor hun race in en rondom het Weerwater. Voor deze 1/10e triathlon werd er gestart in twee categorieën: onder de 16 jaar en 16 jaar en ouder.

Winnaars Junior Challenge
<16 Jongens
1. Jelle van Lanen
2. Joost Friderichs
3. Ian Pennekamp

<16 Meisjes
1. Dirkje Lebouille
2. Romy Spoelder
3. Silke de Wolde

16+ Jongens
1. Davy Heijsteeg
2. Joep Lebouille
3. Joey van ‘t Verlaat

16+ Meisjes
1. Maaike Telkamp
2. Joyce Caro
3. Rozemarijn Ammerlaan

Sander Prins en Petroesja Mokveld wonnen in het Docentenklassement. De beste school van 2016 is het Almeerse Helen Parkhurst.

Bekijk alle resultaten van de Junior Challenge op de resultatenpagina

Challenge4All
Vanochtend startten ook de Senior Challenge en de No Limit Challenge, recreatieve series speciaal voor 55-plussers en mensen met een verstandelijke beperking. Zij konden kiezen uit de korte afstand, 20 minuten zwemmen, 25 km fietsen en 6,5 km wandelen, of de lange afstand die gaat over 20 minuten zwemmen, 35 km fietsen en 10 km wandelen. Na het fietsen ontmoetten zij elkaar voor een lunch, waarna ze gezamenlijk aan het wandelen begonnen. Na afloop mochten zij allemaal een finisher shirt in ontvangst nemen.

Vandaag konden ook alle atleten die morgen starten op de Long Distance en Half Distance hun laatste voorbereidingen treffen. Was het donderdag tijd voor de test-swim, vandaag voor de bike check-in, briefing en Carbo Loading Party. Morgen om 07.20 uur lost burgemeester Franc Weerwind het startschot. De weersvoorspellingen zijn uitstekend: 26 graden, met een matige zuiderwind. Tot morgen!