De eerste Flevolandse Senior Challenge

Afgelopen vrijdag is in Almere de eerste Flevolandse Senior Challenge gehouden. Een ‘uitdaging’ waar maar liefst 47 senioren (vanaf 55 jaar) aan hebben deelgenomen. Het initiatief om senioren meer te betrekken bij de triathlonsport is afkomstig van de Provincie Flevoland. Sportservice Flevoland heeft samen met welzijnsorganisatie de Schoor het initiatief verder uitgewerkt.

De eerste editie was een groot succes. Het programma bestond uit 20 minuten zwemmen in het zwembad bij van Rheenensport op het FBK-sportpark. Daarna hebben de deelnemers 22 kilometer gefietst tot aan de Esplanade, onder begeleiding van vrijwilligers van FRTCA. Op de Esplanade aangekomen wachtte de deelnemers een lunch in de VIP lounge. Tijdens de lunch hebben de deelnemers gekeken naar de Junior Challenge die op dat moment bezig was. Veel senioren hebben zichtbaar genoten. Na de lunch ging de Challenge door met een ruim 7 kilometer lange wandeltocht rondom het Weerwater, onder begeleiding van vrijwilligers van TrimSlim. Halverwege het wandelparcours kregen alle deelnemers een bidon met water van de Almeerdaagse.

Omstreeks 15.00 uur finishten alle deelnemers in de ‘arena’ van de Challenge Almere-Amsterdam waar zij zijn binnengehaald door toeschouwers en familieleden. Alle deelnemers hebben een finishershirt gekregen, evenals als alle deelnemers aan de Challenge Almere-Amsterdam. De 81-jarige Herman Bakker was de oudste deelnemer. Hij heeft speciaal door Roely Graman, directeur van Sportservice Flevoland, het eerste finishershirt in ontvangst genomen.

Mede door het prachtige weer was het een geweldig evenement. Iedereen heeft het volbracht en de deelnemers en organisaties hebben aangegeven volgend jaar opnieuw te willen deelnemen.