Challenge Family verlengt contract Challenge Almere-Amsterdam

CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM, de grootste en bekendste triathlon van Nederland, zal ook de komende vijf jaar onder de vlag van CHALLENGEFAMILY opereren. Onlangs werd de samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen verlengd.

Dit tot groot genoegen van race director Richard Belderok. ,,We zijn enorm blij dat CHALLENGEFAMILY vertrouwen in ons stelt. En dat voor zo’n lange periode. Met deze jarenlange toezegging kunnen we met een gerust hart volgende stappen zetten om deelnemers, vrijwilligers en onze partners deel uit te laten maken van hét triathlonweekend van Nederland. We willen hiermee graag laten zien dat we in Almere voor echt iedereen ruimte bieden om de triathlonervaring mee te krijgen: van beginners tot pro’s en van jong tot oud.” Dit jaar wordt CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM in het weekend van 7, 8 en 9 september gehouden.

Ook Patrick Seinstra, bestuursvoorzitter van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM, ziet dat de aansluiting bij CHALLENGEFAMILY veel goeds heeft gebracht. ,,Naast een flink groeiend aantal deelnemers zijn de kwaliteit, uitstraling en internationale zichtbaarheid van onze triathlon aantoonbaar verbeterd. Het was voor ons dan ook een vanzelfsprekendheid om het vijfjarige contract te verlengen. We kijken uit naar de continuering van onze prettige samenwerking met CHALLENGEFAMILY.”

Zibi Szlufcik, CEO van CHALLENGEFAMILY, is vol lof over CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM. ,,Met groot genoegen verlengen wij het contract met één van de grootste triathlonevenementen ter wereld: CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM trekt ieder jaar rond de 3500 atleten. De naadloze organisatie, de briljante gastvrijheid, de enorme steun van de stad Almere, haar inwoners en de regio Flevoland, natuurlijk de rijke historie van het evenement en het karakter waarbij de atleet centraal staat, maken deze race uniek en bijzonder. We zijn dan ook erg trots op deze contractverlenging en willen het bestuur, het team en de vrijwilligers die het hart en de ziel van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM vormen, bedanken.”

Over CHALLENGEFAMILY

CHALLENGEFAMILY is wereldwijd de snelst groeiende triathlonorganisatie. Met 37 Long Distance en Middle Distance triathlons in 21 verschillende landen, verandert CHALLENGEFAMILY het gezicht van de internationale triathlonwereld. Dankzij spectaculaire races in adembenemende omgevingen, is geen wedstrijd hetzelfde. Er wordt gefocust op het bieden van een onvergetelijke ervaring voor alle atleten, ongeacht de leeftijd.

Over CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM

 Almere is beroemd in de geschiedenis van de triathlon. Na Hawaï is de Holland Triathlon de oudste triathlon ter wereld. Bijzondere winnaars waren pioniers als Axel Koenders en Gregor Stam, maar ook Gerrit Schellens, Frank Heldoorn en Georg Potrebitsch. Yvonne van Vlerken, Heleen bij de Vaate en Chrissie Wellington stonden de afgelopen jaren op het podium. Er zijn in Almere verschillende Europese en Wereldkampioenschappen gehouden. De snelste race, met een eindtijd van 7 uur 57 minuten en 46, werd in 1999 gerealiseerd door Jan van de Marel. Bij de vrouwen staat het record op naam van Yvonne van Vlerken. In 2017 deed zij 8.51.13 uur over de race.

Sinds 2013 is de Holland Triathlon omgedoopt tot CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM.