Challenge Almere-Amsterdam organisatie verhuist naar World Trade Center Almere

Vanaf 1 juni 2014 is het kantoor van Challenge Almere-Amsterdam, organisator van de oudste triathlon van Europa, gevestigd in het WTC gebouw naast station Almere Centrum. De organisatie kreeg de kans het oude kantoor in de sporthal in Almere Buiten te verruilen voor de zakelijke omgeving van het World Trade Center. De nabijheid van het lokale en internationale zakelijke netwerk biedt Challenge Almere-Amsterdam de kans om het internationale evenement verder te laten groeien.

De mogelijkheid bood zich aan om een kantoorruimte te betrekken in het bijzondere gebouw van het World Trade Center in Almere Stad. Volgens Fons van der Ham, directeur WTC, past Challenge Almere-Amsterdam goed bij het World Trade Center Almere wegens de professionele en internationale uitstraling van de organisatie. “Het WTC wil zich graag verder binden aan de Almeerse samenleving. De triathlon is het oudste evenement van de stad, en heeft bovendien een internationale profilering. Vandaar dat wij de Challenge hebben benaderd.”

Het World Trade Center heeft als doelstelling om hoogwaardige kantoorruimte aan te bieden aan ondernemers en om regionale economische groei te stimuleren. De intrek van een sportorganisatie als Challenge Almere-Amsterdam past binnen de visie van het WTC als een verzamelgebouw voor iedereen, waar organisaties deel uitmaken van een internationaal opererend zakennetwerk maar lokaal gevestigd zijn. Bernd-Jan Bolwijn, asset manager van het WTC: “Het WTC wil verbinden en een centrale plek innemen in de stad waar ondernemers elkaar ontmoeten, kunnen flexwerken, meetings organiseren of kantoorruimtes huren. De Challenge past perfect bij onze dynamiek.”

De organisatie van Challenge Almere-Amsterdam is blij met de verandering van werkomgeving. “Het nieuwe kantoor is een veel rustigere werkplek. In de sporthal zaten we toch altijd in het rumoer van de sportactiviteiten,” vertelt voorzitter Patrick Seinstra. “Maar het belangrijkste voordeel van het WTC is het nabije zakenleven en de mogelijke sponsorcontacten die daaruit voort kunnen vloeien. Dat geeft de kans voor de organisatie om weer een stap verder te komen. Maar, we zullen Sporthal Buiten ook wel missen, want daar ligt tenslotte onze historie. Zelfs de Nederlandse Triathlon Bond is daar in de jaren ’80 nog opgericht!”

Challenge Almere-Amsterdam
De organisatie van de triathlon werd in 1981 opgericht en in 2013 sloot de organisatie zich aan bij de internationale Challenge Family. Zaterdag 13 september 2014 vindt de ETU European Championships plaats tijdens de Challenge Almere-Amsterdam lange afstand triathlon.  Op vrijdag 12 en zondag 14 september strijden atleten daarnaast voor o.a. de Junior Challenge, Business Triathlon, Family Relay en zijn er de finales van de Schuiteman 2e Divisie en Lotto Eredivisie Triathlon. Na de triathlon van Hawaï is de Almeerse race de oudste triathlon ter wereld. Sporters zwemmen 3,9 km in het Weerwater, fietsen daarna 180 km door Flevoland en rennen vervolgens 42,2 km rondom het Weerwater. De start en finish zijn beiden op de Esplanade in Almere Stad. Kijk voor meer informatie over de Challenge Almere-Amsterdam, de verschillende deelnamemogelijkheden en sponsormogelijkheden op www.challenge-almere.com of neem contact op via info@challenge-almere.com