Challenge Almere-Amsterdam gaat samenwerking aan met GPS-Buddy

‘Zo tillen we de wedstrijd op het gebied van veiligheid naar een nog hoger niveau’

Alle medische auto’s en een groot gedeelte van de motoren die tijdens CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM meerijden, zullen worden voorzien van een GPS-systeem van het Almeerse bedrijf GPS-Buddy. Dit na een vandaag beklonken sponsorschap voor minimaal drie jaar tussen de twee bedrijven. ,,Deze samenwerking past perfect binnen de visie van ons bedrijf”, legt Desmond van Kooten, International Sales Director bij GPS-Buddy, uit. ,,Sportgezondheid is voor ons bedrijf een belangrijk item. Als je niet gezond bent, kun je ook niet goed werken. Daarom sponsoren we heel graag deze triathlon.”

De samenwerking uit zich dus voornamelijk in het uitrusten van de medische auto’s en veel motoren met een GPS-systeem. Hierdoor kan de organisatie van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM niet alleen uitstekend in de gaten houden waar bijvoorbeeld de eerste en laatste deelnemer zich op het parcours bevindt, maar ook sneller schakelen wanneer dat nodig is. ,,Een belangrijk onderdeel voor ons is het organiseren van een veilige wedstrijd. Het volgen waar iemand is, is daar een zeer belangrijk onderdeel bij. Een groot gedeelte van ons portofoonverkeer bestaat uit vragen waar iemand is. Dat geldt niet alleen voor de atleten, maar ook voor onze medische diensten. Het is dus heel fijn dat we gebruik kunnen gaan maken van deze GPS-systemen, zodat we direct inzicht hebben in de actuele locatie. Zo realiseren we onder andere meer rust in onze communicatie”, aldus Race Director Richard Belderok namens de organisatie.

Ook Carola Rijnbeek, Marketing Manager bij GPS-Buddy, toont zich zeer tevreden met de nieuwe samenwerking. ,,Vanuit ons bedrijf hebben we veel affiniteit met sporten en actief bezig zijn. Maar ook met lokale initiatieven. Zo zijn we uiteindelijk bij CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM uitgekomen. Sport brengt mensen simpelweg bij elkaar. Dat merken wij, maar het is ook de visie van de triathlon in Almere.”

Over GPS-Buddy

GPS-Buddy is trendsetter op het gebied van fleetmanagement en asset tracking. In heel Europa worden dagelijks duizenden voertuigen, vrachtwagens, trailers en materieel via onze oplossingen gemonitord. Dankzij de grote flexibiliteit van onze systemen en diensten bieden wij oplossingen die variëren van een sluitende ritregistratie tot zeer complete fleetmanagementsystemen.

Over CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM

Almere is beroemd in de geschiedenis van de triathlon. Na Hawaï is de Holland Triathlon de oudste triathlon ter wereld. Almere is de thuisbasis van de Nederlandse triathlonsport, met twee sportverenigingen, een regionaal Topsport Centrum en veel individuele atleten.

Bijzondere winnaars waren pioniers als Axel Koenders en Gregor Stam, maar ook Gerrit Schellens, Frank Heldoorn en Georg Potrebitsch. Yvonne van Vlerken, Heleen bij de Vaate en Chrissie Wellington stonden de afgelopen jaren bij de vrouwen op het podium. Er zijn in Almere verschillende Europese- en Wereldkampioenschappen gehouden. De snelste race, met een eindtijd van 7 uur en 55 minuten, werd gerealiseerd door Jaroslav Kovacic in 2018. In 2019 vormt Almere opnieuw het decor voor het EK Long Distance en een jaar later – in 2020 – voor diverse Wereldkampioenschappen.