Challenge Almere-Amsterdam 2015 scoort een 8,5 onder atleten

Net als voorgaande jaren heeft de organisatie van Challenge Almere-Amsterdam deelnemers gevraagd naar hun ervaringen met de wedstrijd van 2015. Op verschillende punten heeft de wedstrijd beter gescoord dan in 2014, met name op de verbeterpunten die vorig jaar bij de enquête naar voren kwamen zoals de Pasta Party en de live stream. Het vernieuwde zwemparcours is goed bevallen bij de atleten en de verzorging na afloop van de wedstrijd werd opnieuw als beste beoordeeld. 74% van de respondenten vond de triathlon beter dan andere wedstrijden waar zij aan meededen dit jaar, en de Challenge Almere-Amsterdam 2015 heeft een 8,5 als eindcijfer gekregen.

Middels een enquête gaven atleten hun mening over o.a. het parcours, de verzorging van atleten voor, tijdens en na de wedstrijd, het registratieproces, de bereikbaarheid van de wedstrijd en de communicatie. Net als vorig jaar kwamen er veel complimenten binnen voor de ruim 600 vrijwilligers die een zo goed mogelijke wedstrijd voor de atleten hebben georganiseerd.

De organisatie van Challenge Almere-Amsterdam neemt daarnaast de verbeterpunten mee in de organisatie van de wedstrijd in 2016. Zo wordt gekeken naar de informatieverstrekking over de briefings en het tonen van wedstrijdresultaten. In 2015 is een speciale app gelanceerd in samenwerking met Rabobank Almere en MYLAPS Event Timing waarvan 63% van de respondenten gebruik heeft gemaakt. Met deze app waren atleten live heel precies te volgen tijdens de wedstrijd. De reacties waren dan ook zeer lovend. De organisatie gaat de komende maanden de kwaliteit van de app verder verbeteren en de informatievoorziening uitbreiden.

Challenge Almere-Amsterdam 2016
Volgend jaar vindt de Challenge Almere-Amsterdam lange afstand triathlon plaats op zaterdag 10 september. Net als de vorige edities vinden daarnaast ook onderdelen als de halve triathlon, Senior en Junior Challenge en Business Relays plaats.

Vanaf nu is de registratie voor de Challenge Almere-Amsterdam 2016 geopend. Kijk op www.challenge-almere.com voor meer informatie.