Nieuwe kampioenen gekroond bij Junior Challenge

Vandaag vond de eerste wedstrijd van het Challenge Almere-Amsterdam 2015 weekend plaats: de Junior Challenge. Ruim 600 scholieren deden mee aan dit Nederlands Kampioenschap Scholentriathlon. Nieuwe en bekende winnaars beklommen vandaag het podium in twee categorieën: onderbouw (<16) en bovenbouw (>16).

Davy Heijsteeg en Joyce Caro waren de winnaars bij de bovenbouw. Caro was daarmee ook de beste Almeerse. Beide atleten komen zondag opnieuw in actie tijdens de finale van de Lotto Eredivisie. Thomas Jansen was de snelste Almeerder bij de jongens uit de bovenbouw. Bij de onderbouw gingen de zeges naar Mark Bennis en Romy Spoelder, die haar zege van vorig jaar prolongeerde. Zowel Jansen, Bennis als Spoelder werden ook winnaars in de scholencompetitie, omdat hun school Het Baken de eerste prijs pakte.

De jonge atleten legden 1/10e afstand van de lange afstands triathlon af: ze begonnen met een zwemronde van 380 meter in het Weerwater naast de Schouwburg Almere, fietsten vervolgens 18 kilometer door Almere en sloten hun wedstrijd af met een loopronde van 4,2 kilometer. De scholieren mochten tijdens de Junior Challenge gebruik maken van het officiële parcours van de lange afstand triathlon. Ondanks de zonnige omstandigheden, was het een pittige wedstrijd, met name omdat de watertemperatuur slechts 17 graden was.